Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi traže nestalu Samiru (5): ''Nadamo se da je još živa...''

None Foto: 24sata
<div> <iframe width="504" height="321" src="https://www.youtube.com/embed/_XcfhK2uCFI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> </div>

Spasioci su u srijedu, nakon pet dana potrage, pronašli Samirinog starijeg brata Evledina (22). Prevezen je u tuzlansku bolnicu, a za djevojčicom još uvijek tragaju

Pripadnici Gorske službe spašavanja BiH, Civilne zaštite i policije i dalje tragaju za petogodišnjom djevojčicom Samirom koja je prošlog petka nestala zajedno sa svojim 22-godišnjim bratom. 

- Ljudi su raspoređeni u timove i potraga je trenutno u tijeku na širem području Brčkog, ali i općine Srebrenik. Nastojimo je što prije naći, nadamo se da je još uvijek živa - kazao je za klix.ba Zdenko Marić iz GSS-a BiH.

Podsjetimo, spasioci su u srijedu, nakon pet dana potrage, pronašli brata, Elvedina Alića. Brat i sestra nestali su prošlog petka nakon što je Elvedin sestricu odveo od kuće u Brčkom rekavši da idu na kupanje. Nisu se vratili te su roditelji prijavili njihov nestanak. 

Elvedin je pri pronalasku bio dehidriran i dezorijentiran. Smješten je u tuzlansku bolnicu. U pronalasku sestre nije mogao pomoći jer su oboje osobe s posebnim potrebama. Elvedin ne komunicira s okolinom i boji se ljudi. To je mnogo otežalo potragu jer se mladić cijelo vrijeme skrivao od spasilaca. 

Komentari (33)
  • Oboje su osobe s posebnim potrebama... pa tko ih je pustio same na kupanje. Nažalost, sumnjam da će curicu nakon toliko dana naći živu.

    23. 7. 2015,   11:01
  • a jesu roditelji s posebnim potrebama?

    23. 7. 2015,   11:08
  • spontani aplauz za roditelje!!! užas...

    23. 7. 2015,   11:08