Obavijesti

News

Komentari 72

Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?

Švicarci isporučili narko bossa sa Šestina: Tko je Dokovich?
6

Priveli su ga u svibnju ove godine u Baselu nakon pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švicarsku. Unajmili su stjuardesu, a u avion su ukrcali i putnike

VIDEO

Crnogorski narkoboss Michael Dokovich (60), pravim imenom Iljmija Frljučkić izručen je Hrvatskoj  iz Švicarske gdje će mu suditi kao vođi skupine švercera koja je 'pala' u velikoj međunarodnoj akciji Familia.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priveli su ga u svibnju ove godine u Baselu nakon pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švicarsku. Unajmili su profesionalnu stjuardesu, a u avion su, osim kokaina, ukrcali putnike. Unajmljeni pilot, Čeh Aleš Sokolik koji je Hrvatskoj izručen u studenom, upravljajući mlažnjakom, letio je izuzetno nisko kako bi izbjegao radare i time neprimjetno stigao do Švicarske.

Prva postaja aviona bila je Nica, gdje su iskrcali putnike i stjuardesu, zatim su nastavili put k Baselu, gdje su istovarili drogu. Prilikom pretovara droge u jednoj podzemnoj garaži uhićeni su pilot Aleš Sokolik i Silvijo Baljević iz Velike Gorice, a potom je pao i Michael Dokovich.  Dva mjeseca kasnije u Srbiji su pali drugi boss Letić i Nevenka Čuturić, Dokovicheva djevojka. U Hrvatskoj su u srpnju uhićeni i policajac iz Rovinja Ivica Lešić (35), kojeg Uskok sumnjiči da je Dokovichu u policijskom sistemu tražio identitete osoba koje bi zatim Dokovich koristio za izradu vlastitih krivotvorenih dokumenata stvarajući sebi nove identitete, te Pero Šarac zvani Pjer (47), muškarac kojeg Uskok sumnjiči da je bio kontakt osoba s dobavljačima kokaina iz Južne Amerike.

Posebno je hrvatsku javnost zaintrigirala činjenica da je, kako je pisao Jutarnji list, Michael Dokovich cijelom kriminalnom skupinom rukovodio iz svoje zagrebačke vile na Mlinovima.

O Dokovichu je New York Times pisao još davne 2003. godine kao o osobi povezanoj s “albanskom i jugoslavenskom mafijom”. Imao je bezbroj identiteta, zvao se i Michael Bugati, Michael Ilirijani, Živko Jović i Radovan Trzin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"