Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Švicarci u šoku nakon ubojstva dječaka: Djecu ne puštaju same

None Foto: Facebook 4

Djeca su do četvrtka bezbrižno u školu svaki dan odlazila pješice ili javnim prijevozom. Nakon tragedije, mnogi roditelji djecu sada voze automobilima, boje se pustiti ih same na ulicu.

Švicarsku je u četvrtak šokirao nezapamćen zločin. Sedmogodišnjeg dječaka nasred ulice izbola je nožem žena (75) koja se odmah sama predala policiji, no dva dana kasnije još nije poznato što ju je natjeralo na takav zločin. 

- Žena nije povezana s obitelji, nije poznavala dijete. Ubola ga je u nožem u vrat na ulici, a dječak je umro u bolnici, priča nam Švicarka hrvatskog porijekla koja se živi u okolici Basela čitav život. Dodaje kako je žena otišla na policiju i rekla što se dogodilo.

Dječaka je pronašla učiteljica dok je ležao u lokvi krvi na cesti, 200 metara od škole. 

DJEČAKA ĆE POKOPATI NA KOSOVU ‘Zašto je ubila našeg sina?’: Žena (75) ga izbola na ulici

Ni stanovnici Basela još ne znaju što je dovelo do zločina.

- Sumnjaju da ima psihičkih problema, prevezli su je u psihijatrijsku bolnicu i sada rade testove da to i potvrde. Policija ništa ne govori, ni oni još ne znaju točno što se dogodilo ni razloge zbog kojih je ubila dijete, ne žele izlaziti u javnost s informacijama dok istraga ne završi.

Foto: screenshot/

Djeca su do četvrtka bezbrižno u školu svaki dan odlazila pješice ili javnim prijevozom. Nakon tragedije, mnogi roditelji djecu sada voze automobilima, boje se pustiti ih same na ulicu.

- U dijelu Basela gdje se zločin dogodio svi su u šoku. Neki roditelji i djeca se boje, ali nitko ne vjeruje da bi se to moglo ponoviti. Ovo se stvarno jako rijetko događa, ljudi znaju da je žena sad zatvorena, da više nije na ulici i zbog toga je strah manji. Ne može ponoviti to što je napravila.Ne mogu vjerovati da se to ovdje dogodilo. Čudno je ubiti dijete iz čista mira na ulici. Nešto očigledno s njom nije u redu - priča nam djevojka.

HOROR U BASELU: NE ZNA SE MOTIV Ubola je dječaka nožem u vrat, satima su krv prali sa pločnika

U subotu će se u ovom gradu na sjeveru Švicarske u 14 sati održati pogrebni marš za ubijenog dječaka. Od četvrtka na mjestu gdje je žena počinila strašan zločin šokirani i potreseni građani ostavljaju cvijeće i pale svijeće.

Komentari (26)
  • Pa ako ima psihičkih problema,šta nije sebe ubola u vrat,mamu joj matoru i bolesnu!

    23. 3. 2019,   12:22
  • Zalosno.Ali sahrana je u 12h na Kosovu ne u Baselu

    23. 3. 2019,   12:53
  • U tim svim razvijenim zemljama rijetko tko i rađa djecu. Radije si kupuju kućne ljubimce. Nebi za ništa na svijetu preselila sa djecom van lijepe naše jer smatram da su tu kod nas još kolko tolko djeca sigurna. Bar se mogu slobodno kretati..... Ima i tu luđaka, al nije to ko vani....

    23. 3. 2019,   23:59