Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Švicarski hotel zatrpala lavina: Troje ozlijeđenih, turisti odlaze

None Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 6

Otkazano je više letova iz zračnih luka u Münchenu i Frankfurtu. Glasnogovornik frankfurtskog aerodroma rekao je da otprilike desetina letova - oko 120

Turisti u Švicarskoj evakuirani su u petak nakon što se u četvrtak poslijepodne na planinskom prijelazu Schwaegalp na visini od oko 1300 m na hotel obrušila 300 metara široka lavina pri čemu je lakše ozlijeđeno troje ljudi.

Diljem cijele pogođene regije ima od 1,5 do 2,5 metra snijega na visini od 1500 metara i više, dok je na nižim područjima između 10 i 70 centimetara snijega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gottfried Klapfer stands on the rooftop of his company's building during heavy snowfall in Eisenerz VRLO OPASNO STANJE Broj žrtava raste: Lavina je zatrpala tinejdžera u Austriji

Dijelovi Europe zameteni snijegom u petak su napokon dočekali malo zatišje, ali su meteorolozi upozorili da se tijekom vikenda očekuje još snijega. 

Diljem Alpi snižena je razina opasnosti od lavina, ali nije u potpunosti uklonjena. Ekipe u Austriji počele su slati izviđačke letove na najviše pogođena područja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, daleko od toga da nema problema, piše agencija dpa.

Nijemci otkazuju letove

Otkazano je više letova iz zračnih luka u Münchenu i Frankfurtu. Glasnogovornik frankfurtskog aerodroma rekao je da otprilike desetina letova - oko 120 - otkazana zbog loših vremenskih uvjeta. U Münchenu je otkazano oko 90 letova.

Drugu noć zaredom njemački vozači morali su provesti u svojim vozilima zbog stanja na cestama, ovoga puta na autoputu A8 nedaleko od Chiemseea na jugu.

A member of the fire brigade walks on a closed road after heavy snowfall near Obertauern TRAGEDIJA U AUSTRIJI Profesor se ugušio u snijegu, učenici mu nisu mogli pomoći...

'Ostanite kod kuće, opasno je'

Volonteri su im dijelili hranu, piće i deke tijekom noći dok ceste nisu dovoljno očišćene za vožnju.

U Austriji je dio građana Innsbrucka upozoren da ostane kod kuće zbog opasnosti od lavina, priopćile su gradske vlasti. Mjerama opreza obuhvaćeno je tristotinjak ljudi koji žive na obroncima planine. 

Two workers remove snow after heavy snowfall in Obertauern SNJEŽNI KAOS U BAVARSKOJ Stablo je palo i ubilo dječaka (9): Nije izdržalo pod snijegom

U drugim dijelovima zemlje stručnjaci za lavine malo su smanjili razinu opasnosti u petak, ali je rizik i dalje velik u Alpama.

Komentari (14)
  • Ovaj Zagreb je cijepljen protiv snijega ocito....svi zameteni u 3 metra snijega a tu ni milimetra....tu neko nekaj sprica po zraku da ne padne

    11. 1. 2019,   18:28
  • Žao mi je naših koji su digli kredit da bi se slikali na ovim skijalištima!

    11. 1. 2019,   19:48
  • Bandiću, evo ti prilika da besplatno dobiješ snijeg, samo organiziraj rodjake da ga dovezu šleperima.

    12. 1. 2019,   09:09