Obavijesti

News

Komentari 59

'Svim aktivnostima omogućili smo kvalitetan život građana'

'Svim aktivnostima omogućili smo kvalitetan život građana'

Premijer smatra da su u godišnjem izvješću o radu Vlade uspjeli pokazati najvažnija postignuća. Podsjetio da je u Saboru jučer, kao neutemeljen i neosnovan, Vlada odbila oporbeni prijedlog za opoziv ministra zdravstva.

VIDEO

Nakon što je jučer objavio namjeru povećanja plaća za sve državne i javne službenike očekivalo se da će se premijer Andrej Plenković kratko osvrnuti na to u svom uvodnom obraćanju na početku sjednice Vlade. No tu temu nije ni spomenuo. Osvrnuo se tek kratko na jučerašnje rasprave u Saboru. Zahvalio je ministrima na doprinosu godišnjem izvješću o radu Vlade. 

- Mislim da smo u ovom sintetiziranom obliku uspjeli pokazati najvažnija postignuća zakonskih, reformskih i svih aktivnosti, koje su, uvjeren sam unaprijedile Hrvatsku i omogućile kvalitetan život naši sugrađanima, u ovog godini, a osobito kad se osvrnemo na posljednje tri godine mandata - kazao je. 

Napomenuo je da je Vlada odbila sve navode oporbe za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića kao neosnovane i neutemeljene. Osvrnuo se i na dijalog s HBK napominjući da je nedavni razgovor u Banskim dvorima bio konstruktivan i protekao u razmjeni mišljenja o unaprjeđenju odnosa između države i Katoličke crkve.   

Sjednica Vlade trajala je 25 minuta, a premijer putuje za Bruxelles, gdje već iza podneva mora biti na sastanku EPP-a, a kasnije i na sjednici Europskog vijeća. 

U Sabor su upućene izmjene Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te izmjene Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

- Cilj izmjena zakona je ubrzati sustav izdavana dozvola, smanjiti birokraciju i rasteretiti gospodarstvo od nepotrebnih nameta. Predloženim zakonima se smanjuju administrativne barijere u obavljanju poslova i djelatnosti u prostornom uređenju, odnosno administrativno se rasterećuju zanimanja inženjera gradilišta i voditelja radova - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Vlada je uputila i humanitarnu pomoć Mozambiku, Iranu i Jemen. Iranu putem Svjetske zdravstvene organizacije Hrvatska donira 25.000 dolara, Jemen će putem UNICEF-a dobiti 50.000 dolara, dok će Mozambik kroz Svjetski program za hranu dobiti 25.000 dolara.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i dalje će ostati u Zagrebtoweru nakon što je Vlada prihvatila odluku o nastavku zakupa prostora u tom neboderu i to sve do 2024.

- Predmet ovog ugovora je zakup bruto površine od 5.430 kvadrata zajedno s 51 parkirnim mjestom na novih 5 godina. Ukupna petogodišnja obveza za zakup i održavanje iznosi 45,6 milijuna kuna s PDV-om - izvijestio je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

No zakup će se produljiti i Fondu za zaštitu okoliša.

- U ovom slučaju radi se o zakupu 4.668 kvadrata i 49 parkirnih mjesta. Obveza za petogodišnje razdoblje iznosi 38,7 milijuna kuna s PDV-om - kazao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.