Obavijesti

News

Komentari 22

Svjedoci govorili o suradnji svojih tvrtki s Fimi medijom

Svjedoci govorili o suradnji svojih tvrtki s Fimi medijom
1

O suradnji svojih tvrtki s marketinškom agencijom po kojoj je afera dobila ime svjedočili su Anita Papeš Lončar, Ante Bebić i Ante Todorić

VIDEO

S Fimi medijom smo odradili dva posla za Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i jedan za HAC. B1 Plakati, tvrtka u kojoj radim, osiguravala je oglasne površine a Fimi media je radila kreativna rješenja i tehnički dio posla. Oni su izradili oglasne materijale, a mi ih postavljali, svjedočio je u postupku Fimi media Ante Bebić, sin Luke Bebića, velikog prijatelja Ive Sanadera.

Bebić je dodao kako ne zna kako je došlo do poslovne suradnje Fonda i HAC-a s Fimi medijom. Na Županijskom sudu u Zagrebu u srijedu je svjedočila i Anita Lončar -Papeš, vlasnica tvrtke Anilon, koja je bila podizvođač za Fimi mediju. Lončar-Papeš rekla je kako je postotak koji je njezina tvrtka dobivala ovisio i veličini posla itd. Dodala je i kako nikada nije kontaktirala sa Sanaderom. Podsjećamo, Papeš Lončar bila je optužena u ovom predmetu za sudjelovanje u izvlačenju novaca preko Fimi medije. S USKOK-om se nagodila na kaznu od 11 mjeseci zatvora, a morala je vratiti i dva milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi. 

O suradnji s Fimi mediom svjedočio je i Ante Todorić, dugogodišnji predsjednik Uprave STSI-a, tvrtke kćeri INA-e, koji je i sam optužen, u drugom predmetu, u jednom od krakova afere Fimi media.

Podsjećamo, Todorića terete da je od početka prosinca 2005. pa do početka veljače 2010. na nagovor Mladena Barišića osigurao posao tvrtki Fimi media, na čijem je čelu bila Barišićeva prijateljica Nevenka Jurak. U tom razdoblju STSI je na osnovu 49 računa Fimi mediji isplatilo više od 2,6 milijuna kuna, dok roba u vrijednosti od 340 tisuća kuna nije isporučena. Troškovi društva po ulaznim računima iznosili su više od milijun kuna. Tako je Fimi Mediji omogućeno ostvarivanje prihoda na štetu prvog društva u iznosu od 1,6 milijuna kuna, a u optužnici je tužiteljstvo predložilo oduzimanje imovinske koristi od Fimi medije u istom iznosu. 

Todorić je svjedočeći rekao da je posao s Fimi medijom sklopio na Barišićevu preporuku. U tome, kaže, nije vidio ništa neobično, tim više što je promidžbene materijale Fimi medije vidio u Janafu ili "nekoj od naftnih tvrtki" s kojima je surađivao. 

- Mi smo u par godina sa 600 milijuna kuna prihoda došli do iznosa od 1,1 milijarde zato nam je trebala i značajna marketinška podrška. S prijašnjom tvrtkom koja je za nas odrađivala taj dio poslova nismo bili zadovoljni. Fimi media je materijale izrađivala i na arapskom, engleskom i ruskom jeziku i bili su dobri u svom poslu - svjedočio je Todorić u ponovljenom postupku protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, HDZ-a i još petero suoptuženika vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...