Obavijesti

News

Komentari 37

Svjedoci nesreće: 'Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo'

Svjedoci nesreće: 'Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo'
8

Slovenski gost Boštjan Dolničar ljetovao je s obitelji u kampu Valkanela kraj Vrsara. Pao je u more, a potraga je obustavljena zbog mutnog mora. S njime je u trenutku pada bio i malodobni sin

VIDEO

Jugo koje se počelo dizati poslije podne i oblaci koji su najavljivali oluju još su više otežali jučerašnju potragu za nestalim slovenskim gostom iz autokampa Valkanela kraj Vrsara.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:07

Zbog mutnog mora, zbog kojeg je vidljivost bila izuzetno loša, te najavljene oluje, nešto iza 16 sati donesena je teška odluka i potraga za Boštjanom Dolničarem (48) je obustavljena do daljnjega, objavilo je jučer ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nastavljamo čim se uvjeti poboljšaju, istaknuli su. Ronioci, lučka kapetanija, policija, svi oni s više desetaka brodica od četvrtka su tragali za turistom iz Ljubljane, koji je to poslije podne pao s jet-skija i nestao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On je bodybuilder, a na more ovdje dolazi više desetaka godina i oduvijek vozi jet-ski. Njegova djeca se druže s mojom, dobro ga poznajem - rekao nam je slovenski gost iz Kopra.

Dok je nestali vozio jet-ski, na stražnjem je sjedištu s njim bio i njegov malodobni sin. Dijete se, prema priči svjedoka, u jednom trenu okrenulo jer su jetom vukli još jednu osobu na “ufo balonu” i tad mu je otac naprosto nestao.

Nestao kraj Vrsara: Glavom udario u jet ski pa pao u more
Nestao kraj Vrsara: Glavom udario u jet ski  pa pao u more

- Nije vozio brzo. Mališan je počeo vrištati i onda su svi u blizini na brodicama shvatili da se nešto dogodilo. Svi su krenuli u potragu, pozvani su policija i vatrogasci, došli su i iz lučke kapetanije, no potraga zasad ne daje rezultata - kažu svjedoci.

Jet-ski stradaloga pregledala je policijska ekipa za očevid, a pregledali su i nizozemski gliser koji se u trenutku pada Slovenca nalazio ispred njega na moru. Njega su vozili mladići koji su rekli kako su naišli na veći val, a onda čuli viku i vidjeli da čovjeka s jet-skija više nema. Neki su odmah skočili u more, ali zbog mraka i dubine ništa nisu vidjeli.

Prema prvim informacijama, smatralo se da je nesretni Boštjan udario glavom u upravljač ili doživio infarkt. No dok ga ne pronađu, ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi, ističu u policiji.

Nestao je prije deset godina, tijelo pronašli iza zamrzivača
Nestao je prije deset godina, tijelo pronašli iza zamrzivača

Iz Nacionalne središnjice za traganje na moru izvijestili su i kako su se dva jet-skija sudarila u uvali Crnika nedaleko od Lopara na Rabu. U sudaru je sudjelovalo dvoje mlađih Mađara. Ozlijeđen je muškarac koji je prebačen u KBC Rijeka.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!