Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjedoci u strahu? Ispričali se da ne mogu svjedočiti na sudu

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 2

Na zadarskom sudu nastavljeno je danas suđenje Darku Kovačeviću (31) koji je u kafiću prebio djevojku. Svjedočila je jedino vlasnica kafića koja tvrdi da je u ugostiteljski objekt ušla nekoliko minuta ranije...

Vidjela sam da je cura krvava i izašle smo s njom. Nisam vidjela što se dogodilo jer je bila gužva. Nije dala da zovem Hitnu jer se bojala majke, pa je Hitnu nazvala susjeda, rekla je vlasnica (26) kafića Chill Out na zadarskoj Meladi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ondje je Darko Kovačević (31) zvani Daruvarac tukao djevojku. Danas mu je na zadarskom sudu nastavljeno suđenje. Vlasnica je kazala kako je u kafić ušla nekoliko minuta ranije. Tvrdi da Daruvarca nije vidjela. Napadnuta djevojka odradila je tamo dvije smjene, a trebala je raditi i tijekom ljetne sezone.

- Bili smo skupa Darko i ja na fešti taj dan, dosta se popilo, vidjela sam ga kako pije viski i vino, sjedio je pokraj mene - rekla je vlasnica kafića. Kazala je da ne zna za to da je djevojka pretučena u zahodu kafića. Na sud nisu došli ostali svjedoci. Jedan se opravdao da je bolestan, druga svjedokinja da joj nema tko čuvati djecu i da nema novca za put, a treći svjedok nije se pojavio. U kafiću se nalaze i tri kamere, a vlasnica tvrdi da nije pogledala njihove snimke. Nije znala objasniti zašto to nije učinila. Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan zatražio je kombinirano vještačenje psihologa i psihijatra nad svojim klijentom. Na sud je donio znanstvene radove o anabolicima i steroidima te njihovu djelovanju u kombinaciji s alkoholom. Državni odvjetnik Igor Vulić nije se s tim složio.

- Budući da nije napravljen alkotest, znamo da je optuženi mogao lagati o tome koliko je popio, kao i o tome koje je tablete popio. Svako daljnje filozofiranje o svjedočenju vještaka je pravljenje cirkusa od suda - smatra Vulić.

Komentari (116)
  • Svjedoci u strahu? Nista neobicno sto se ne desava kod gubitka povjerenja u sustav. Nadodao bih vrlo opasna situacija gdje vise ne vjerujes onima koji bi te trebali zastititi. Ne znam tko ce to vise vratiti i kako ce se i na koji nacin vratiti povjerenje u sustav i institucije

    15. 11. 2018,   18:35
  • jošjedan dokaz da smo trulo društvo

    15. 11. 2018,   18:30
  • Čak ni hitnu nisi nazvala "šefice" ?Nadam se da ti nitko više neće ući u kafić.Vidjela si što je on pio da bi mu dala kakav takav alibi..prejadno."Muškarčini" bi pokazala kako je to kad naletiš na jačeg...,a kad odsluži izgon iz države.Nek pokazuje mišiće tamo odakle je došao ako mu dozvole.

    15. 11. 2018,   18:48