Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjedok drame kod Poreča: 'Tri puta je udario, bio je u šoku...'

Pao je na stijene i udario jednom, drugi, treći put i završio u fast foodu. Prišao sam mu i pomogao da se raskopča, a onda smo pozvali Hitnu pomoć, priča turist iz BiH

U četvrtak oko podneva posjetitelje plaže autokampa Polidor u Funtani kod Poreča šokirao je pad padobranca kojeg je vukao gliser. 

Jak vjetar naglo je okrenuo smjer i povukao gliser i padobranca prema kopnu. Muškarac je pao i više puta udario u obalu i stijene. 

FOTO: SVE JE KRENULO PO ZLU Padobranca vjetar kod Poreča bacio na stijene i vukao po tlu

Kako doznajemo od porečke ekipe Hitne medicinske pomoći, zadobivenih ozljeda prebačen je u pulsku Opću bolnicu. Radi se o nizozemskome državljaninu. Svjedoci kažu da su na padobranu bila dvojica braće. Jedan se uspio otkačiti, a drugi završio na stijenama ispred fast fooda Sumi.

'Pomogao sam mu da se otkopča i pozvao Hitnu'

Unesrećenog 17-godišnjeg Nizozemca od težih posljedica ranjavanja spasio bosanski državljanin Nemin Ahmetović koji je tu na ljetovanju. 

On kaže da se sve odigralo veoma brzo. Zapuhao je jak vjetar i padobrancima jednostavno nije bilo spasa. 

- Pogledao sam gliser - padobran je bio zakačen, a u jednom trenu se raskopčao. Jedan se momak uspio otkačiti prije pada, a drugi je ostao zakačen... Pao je na stijene i udario jednom, drugi, treći put i završio u fast foodu. Prišao sam mu i pomogao da se raskopča, sestra i ja smo ga iznijeli s terase i pozvali Hitnu pomoć - ispričao je Nemin. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vozači glisera, doznajemo, platit će unesrećenom daljnji smještaj do oporavka. Nizozemac je navodno natukao ruke i noge, i već je otpušten iz bolnice. 

Komentari (28)
  • Pazite ljudi da ne zavrsite u fast foodu.To nije zdravo za vas.

    2. 8. 2018,   19:15
  • pa sta sad,.. sam pao sam se udario,.. sad malo lijecenja i opet skokovi, jbg dogada se

    2. 8. 2018,   19:06
  • Ovo je zbilja bila avantura koliko je to tek platio,imati će se čime pohvaliti kada se vrati kući

    2. 8. 2018,   22:08