Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjedokinja: J. Bobetko je vodio akciju Medački džep

None Foto: S.Midžor

Marina Rukavina je 1993. radila kao pravnica u zapovjedništvu 9. brigade. Ademijev odvjetnik Čedo Prodanović ju je optužio da ne govori istinu

Akcijom Džep '93 zapovijedao je general Janko Bobetko, kazala je na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu posljednja predložena svjedokinja Marina Rukavina. Tijekom ratnih operacija u Medačkom džepu u rujnu 1993. radila je kao pravnica u zapovjedništvu 9. brigade, kojom je tada zapovijedao Mirko Norac.
Ademijev odvjetnik Čedo Prodanović optužio ju je za laž. Kazao je kako ne govori istinu jer su joj navodno prijetilii kad se saznalo da će svjedočiti u postupku.
- Ne govori istinu, a to znam i osobno, i to iz izjave koju sam uzimao dok je predmet još bio u Haagu - tvrdio je Prodanović, koji nije otkrio sadržaj izjave jer bi tako "naštetio Bobetku, ali i Norcu".
Svjedokinja je to zanijekala te rekla da je iskaz dala u dobroj vjeri. Dodala je da ju je telefonom nazvala liječnica iz Ministarstva obrane Jamina Katona i pitala je što će ispričati. Kad je to odbila, Katona joj je navodno odgovorila da će je "sačekati kao Pukanića".
- To sam shvatila kao dobru aktualnu šalu - ustvrdila je Rukavina.

Komentiraj, znaš da želiš!