Obavijesti

News

Komentari 55

Svjedokinja na Trgu ima još jednu kućicu, tu prodaje fritule

Svjedokinja na Trgu ima još jednu kućicu, tu prodaje fritule
1

Ruka ruku mije: Nakon vozača i rođaka Uskokova optuženika, kućice na Trgu dobila je i svjedokinja iz iste optužnice. Tamo prodaje kobasice i fritule

VIDEO

Otkrili smo još jednu kućicu svjedokinje u velikoj aferi s namještanjem poslova na Trgu bana Jelačića.

U posljednjih nekoliko tjedana kućice na Trgu redom su dobivale tvrtke povezane s Bandićevim ljudima i sudskim aferama u koje su umiješani. Posljednja u nizu je Romana Kantoci, čija tvrtka trenutačno posluje na dvjema kućicama. Na jednoj prodaje kobasice, a na drugoj fritule.

Kako je došlo do ove situacije?

Pokretanje videa...

02:15

Milan Bandić je prvo dodijelio 51 kućicu tvrtki svojeg dugogodišnjeg vozača Zdravka Krajine. Nakon što je Krajinina firma Eko sajam završila s Trgom, po istom principu ju je preuzela tvrtka Etno sajam. Ta tvrtka je povezana s Ratimirom Jurekovićem, zaposlenikom Grada Zagreba i Uskokovim optuženikom u aferi s namještanjem poslova s najmom šatora na Trgu bana Jelačića. Sudi mu se da je zlouporabama položaja osigurao prijateljskim tvrtkama 4,1 milijun kuna. U cijelom poslu je sudjelovala i tvrtka Etno sajam. Upravo ovih dana, od Etno sajma glavnu ugostiteljsku kućicu na Trgu zakupila je tvrtka Deft Project. Vlasnica ove tvrtke je Romana Kantoci, svjedokinja u aferi u kojoj je Jureković prvookrivljenik.

Mikijev zabavnik: Iskaz lijepo promijeni i na štand se deni
Mikijev zabavnik: Iskaz lijepo  promijeni i na štand se deni

Romana je također i poslovna suradnica Nade Maljković, druge svjedokinje u istoj aferi. Nada je detaljno opisala manipulacije na Trgu u 2013., a Romana je u bitnom potvrdila njezino svjedočanstvo, navodi se u Uskokovoj optužnici.

A gdje su one danas?

Romana i Nada su prije nekoliko godina zajedno patentirale “Nadine fritule”. Osim kućice na kojoj prodaje kobasice, Romanina tvrtka Deft project prodaje ‘Nadine fritule’ u još jednoj kućici na Trgu koju popola dijeli s jednim OPG-om. Potražili smo ih, ali fritula u kućici nije bilo. Tamo su sjedile samo zaposlenice OPG-a koje su nam potvrdile da tu Deft Project prodaje fritule i obavijestile nas da Romanina tvrtka ne radi kad pada kiša. Romana nam se nije javljala na pozive pa smo zatražili komentar druge polovice “Nadinih fritula” i svjedokinje u istoj aferi. Nada Maljković nam je potvrdila da je s Romanom patentirala “Nadine fritule”. Međutim, kaže kako ona nema veze sa zagrebačkim poslovanjem.

Nakon vozača i pajde, kućicu na Trgu dobila je i svjedokinja
Nakon vozača i pajde, kućicu na Trgu dobila je i svjedokinja

- Da, to na Trgu je moja kolegica Romana Kantoci. Patentirale smo ‘Nadine fritule’ zajedno, ali to ne radim ja, to radi druga tvrtka, Deft Project. Ja sam u penziji i radim u Istri. Romana koristi moj recept za tvrtku i neko vrijeme smo radile zajedno, ali sad svaka radi za svoju tvrtku - rekla nam je Nada Maljković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.