Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjetski dan izbjeglica, a oni nemaju ni za hranu i odjeću...

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Imigranti su nezadovoljni uvjetima u kojima žive. Kažu kako žele ići dalje na sjever Europe, gdje su im obitelji, ali ne mogu er su zapeli u Hrvatskoj

Pustite nas da idemo ili nam barem osigurajte dostojnu hranu i piće, govorile su izbjeglice ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću. On je u ponedjeljak posjetio azil, Hotel Porin, u zagrebačkim Dugavama povodom Svjetskog dana izbjeglica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetski je dan izbjeglica, razgovaramo s azilantima iz hotela Porin u Zagrebu: "Samo želimo mirno živjeti" Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata on 19. lipnja 2017

Imigranti su nezadovoljni uvjetima u kojima žive. Kažu kako žele ići dalje na sjever Europe, gdje su im obitelji, ali ne mogu er su zapeli u Hrvatskoj.

- Bio sam već u Njemačkoj i vratili su me ovdje. Htio sam ići u Belgiju svojoj obitelji. Tu sam već 15 mjeseci. Umorni smo od svega i samo želimo ići dalje - kaže Mahmoud iz Sirije koji se, uz to, žali i na lošu hranu te pretrpanost soba. Svoje nezadovoljstvo pokazali su ministru Božinoviću kojeg su ispratili uz povike: ‘Otvorite granice’, a žalili su se i na to da ne mogu preživjeti sa 100 kn na mjesec.

Komentari (11)
  • Nemaju za hranu a bolje odjeverni neko 90% Hrvata svi u markiranoj odječi i sa najnovijim mobitelima dolaze vamo i misle dobit ce sta god zele besplatno.

    19. 6. 2017,   17:57
  • Hahahhahahaha dajmo im da prođu da se malo aktiviraju u europi.

    19. 6. 2017,   18:12
  • zbog Toga i jesu izbjeglice , da se vozikaju u sportskim autima sigurno nebi ni bili izbjeglice.

    19. 6. 2017,   18:10