Obavijesti

News

Komentari 342

Svjetski mediji: Hrvat prijavio pjevačicu jer 'ismijava' himnu

Svjetski mediji: Hrvat prijavio pjevačicu jer  'ismijava' himnu

Strani mediji raspisali su se o Josipili Lisac i njenoj izvedbi himne na inauguraciji. O našoj divi kažu i da je osvajačica brojnih nagrada te kako njena karijera traje već 53 godine...

VIDEO

Pjevačica Josipa Lisac koja je pjevala na inauguraciji novom hrvatskom predsjedniku suočena je s kaznenom prijavom zbog 'ismijavanja' nacionalne himne, piše BBC. Dodali su i kako ju je prijavio jedan hrvatski odvjetnik te kako je Hrvatska Glazbena Unija stala u obranu pjevačice nazvavši njenu izvedbu 'umjetničkom slobodom'.

O našoj divi kažu i da je osvajačica brojnih nagrada te kako njena karijera traje već 53 godine te kako je poznata po osebujnom stilu i modnom izričaju.

Kaznena prijava protiv Josipe Lisac: 'Penetrirala je u himnu'
Kaznena prijava protiv Josipe Lisac: 'Penetrirala je u himnu'

- Pjevala je našu predivnu himnu uz pratnju jazz pijanista Zvjezdana Ružića - rekao je Zoran Milanović, navodi dalje BBC.

Podsjetimo, nakon izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog predsjednika, pjevačica Josipa Lisac s nama je podijelila dojmove. Kaže kako ju je bilo strah i pritom čestitala novom predsjedniku.

- Sada ću vam biti najiskrenija. Ovo je vrlo svečani trenutak. Čestitam predsjedniku Zoranu Milanoviću. Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi - rekla je Josipa Lisac (70), još sva pod dojmom nakon izvedbe himne na inauguraciji novog predsjednika na Pantovčaku. 

- Dugo smo Josipa i ja čekali suradnju. Ostvarili smo je na najvišem nivou u zemlji. Oboje komentiramo kako već danima sanjamo himnu. Jako nam je bilo stalo. Nadamo se da će se to svidjeti gledateljima - rekao je Zvjezdan, na što je Josipa kroz smijeh dodala: ’Nekima se neće svidjeti, no to je sloboda'.  

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 342
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.