Obavijesti

News

Komentari 26

Svjetski mediji o presudi: Srbi poručili sucima da uče od nas

Svjetski mediji o presudi: Srbi poručili sucima da uče od nas
3

Beogradske Vestionline donose iscrpno izvješće o presudi Sanaderu i HDZ-u u kojem poručuju srpskim sucima da se ugledaju na pošteno hrvatsko pravosuđe

VIDEO

Svjetski mediji prenijeli su u utorak vijest o presudi bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u najvećoj korupcijskoj aferi u Hrvatskoj.

Gotovo svi austrijski elektronski mediji javili su da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ponovno proglašen krivim. Svima im je zajedničko to da se pozivaju na izvješće austrijske novinske agencije APA-e u kojem stoji da je nepravomoćnom presudom Županijski sud u Zagrebu u utorak prijepodne Sanadera po treći put proglasio krivim zbog korupcije kao i preostalu četvoricu optuženika te njegovu bivšu stranku HDZ.

Ističu kako optužnica glasi „politička korupcija na štetu javnog interesa“, pri čemu se navodi da Sanader pri pribavljanju sredstava za svoj desno konzervativan HDZ „nije ustuknuo od toga da pritom i sam profitira“.

'Sram vas bilo, srpski suci! Naučite nešto iz susjedstva'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Beogradske Vestionline donose iscrpno izvješće o presudi Ivi Sanaderu i njegovim suradnicima.

-Sram vas bilo, srpski suci! Evo kako se sudi, pošteno - ni po babi, ni po stričevima, a ne kao u Srbiji. Sram vas bilo, srpski suci! Vi, koji puštate "biznismene" (čuj, biznismene u Srbiji!) i ubojice da se brane sa slobode, naučite nešto iz susjedstva (koliko god da nam je teško što o poštenom suđenju moramo učiti od Hrvata) - bivši premijer "lijepe njihove" osuđen je na 9 godina zatvora zbog korupcije. I plus mora vratiti oko dva milijuna eura koje je "izmuzao" od države! - piše ovaj beogradski dnevnik na svojoj web-stranici.

Presuda Sanaderu dio nastojanja da  se iskorijeni korupcija

I Sanader, nekoć najmoćniji hrvatski političar, i HDZ, prva politička stranka osuđena za korupciju, moraju vratiti ukradeni novac, piše slovenska agencija STA i naglašava kako presuda u toj najvećoj korupcijskoj aferi nije pravomoćna.

Associated Press piše kako je i nova presuda Sanaderu dio nastojanja najnovije članice EU-a da iskorijeni korupciju.

France Presse javlja o Sanaderovoj novoj presudi za korupciju jer je bivši premijer 2012. već osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog primanja mita radi prodaje hrvatske naftne kompanije Ine mađarskome Molu

Vijest o presudi Sanaderu i HDZ-u obišla svijet

Presudu sutkinje Ivane Čalić Sanaderu, HDZ-u i ostalima prenosi i talijanska Ansa, te češka agencija ČTK koja piše o financijskim donacijama koje su davale tvrtke i fizičke osobe.

Vijest o presudi prenijela su i finska televizija YLE te turski list Hurriyet, kao i nizozemski Telegraaf. Objavila ju je i vijetnamska televizija VTV. 





Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti