Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svoj auto je išarao grafitima o Srebrenici pa okrivio 'ustaše'

None Foto: Youtube/Bugojno danas

Stigao sam s puta i otišao sam s prijateljima na piće. Probudio sam se i vidio išarani automobil. Ne znam što bih rekao. Kukavički, katastrofa, rekao je mladić za kojeg se kasnije ispostavilo da je autor grafita

Mladić A.D. (32) iz gradskog naselja Gornji Vakuf-Uskoplje u Bosni i Hercegovini prvo je išarao aute i fasadu svoje obiteljske kuće odvratnim grafitima koji veličaju genocid u Srebrenici da bi potom sve to prijavio policiji glumeći zgražanje i osudu. 

Policija je nakon istrage objavila kako se radi o lažnoj prijavi kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Bugojno danas piše kako je mladić priznao da je autor grafita i optužit će ga za kazneno djelo. 

POGLEDAJTE VIDEO

Osim grafita čiji je sadržaj veličao zločine, pisao je i poruke uz potpis 'ustaše'.

- Rodio sam se tu u Gornjem Vakufu, prije par godina sam otišao u Austriju raditi. Stigao sam jučer s puta i otišao s prijateljima na piće. Probudio sam se i vidio išarani automobil. Ne znam što bih rekao. Kukavički, katastrofa - rekao je mladić za kojeg se kasnije ispostavilo da je autor grafita.

Komentari (217)
  • Samo nastavak mržnje prema Hrvatima kao i izvještaj TV Beograda 91e o "Ustašama iz Singapura koji režu Srbima glave, a srpskoj djeci jedu prste"... Grubo, glupo, ali i smiješno!

    9. 8. 2019,   13:10
  • LIk povezao Srebrenicu sa " Ustasama" ??? Pametnom dosta

    9. 8. 2019,   13:27
  • To su ti Bosnjaci. Bolesni ljudi.

    9. 8. 2019,   13:22