Obavijesti

News

Komentari 1

Svrgnuti pakistanski premijer osuđen na 10 godina zatvora

Svrgnuti pakistanski premijer osuđen na 10 godina zatvora
1

Presuda izrečena Sharifu (68) u odsustvu mogla bi okončati karijeru jednog od najistaknutijih pakistanskih političara u zadnja četiri desetljeća koji je bio premijer tri puta

VIDEO

Pakistanski sud u petak je osudio svrgnutog premijera Nawaza Sharifa na 10 godina zatvora zbog toga što je njegova obitelj kupila luksuzne stanove u Londonu, nanijevši velik udarac njegovoj stranci pred opće izbore 25. srpnja.

Presuda izrečena Sharifu (68) u odsustvu mogla bi okončati karijeru jednog od najistaknutijih pakistanskih političara u zadnja četiri desetljeća koji je bio premijer tri puta.

Sharifov politički saveznik rekao je da će se on vratiti iz Londona u Pakistan kako bi se žalio, riskirajući uhićenje pred same izbore, na kojima je njegova stranka gotovo izjednačena sa strankom oporbenog vođe Imrana Khana.

- Današnja presuda pokazuje da su ti stanovi u Avenfieldu kupljeni novcem od korupcije - rekao je odvjetnik tužiteljstva Sardar Abbasi, govoreći o stambenoj zgradi u Londonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sharifova kći Maryam, koju se smatra njegovom političkom nasljednicom, osuđena je na sedam godina zatvora. Njezin suprug Muhammad Safdar dobio je godinu dana zatvora.

To znači da se Maryam neće moći kandidirati na izborima.

Sharifov brat Shehbaz, koji je preuzeo mjesto predsjednika stranke PML-N nakon što je njegovom bratu doživotno zabranjeno obnašanje dužnosti i koji bi trebao biti kandidat za premijera, odbacio je presudu i ocijenio da je nepravedna.

Sud je naložio Sharifu da plati kaznu od osam milijuna funti, a Maryam dva milijuna funti, dok su im stanovi zaplijenjeni u ime pakistanske vlade, rekao je Abbasi.

Pakistanski sud osudio je Sharifa i njegovu obitelj zbog pranja novca i nemogućnosti da dokažu zakonito podrijetlo novca korištenog za kupnju nekoliko luksuznih nekretnina u Londonu, većinom sredinom 1990-ih.

Sharif je u srpnju 2017. srušen s vlasti odlukom Vrhovnog suda i zabranjeno mu je političko djelovanje zbog "nepoštenja" jer nije prijavio mjesečni prihod od 2723 dolara od tvrtke u vlasništvu njegova sina. On niječe da je primao taj novac.

Zadržao je ipak de facto kontrolu nad strankom PML-N koju je osnovao.

Sharif kritizira sudski proces kao politički motiviran lov na vještice i okrivljuje za to vojsku.

Vojska niječe da se miješa u civilnu politiku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag