Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ta zgrada je ukleta. I danas čujemo krikove ubijenih ljudi...'

None Foto: Google Maps

Bruno Charles De Cooman je u srijedu popodne došao u svoj stan nedaleko od Kremlja. Nešto kasnije tijelo su našli na pločniku. Zgrada u kojoj je živio ima burnu i nasilnu povijest

Belgijac Bruno Charles De Cooman (59), potpredsjednik ruske kompanije za proizvodnju čelika NLMK, pronađen je mrtav nakon što je pao s devetog kata svog luksusnog stana kod Crvenog trga u Moskvi.

Bruno Charles De Cooman (desno)

De Cooman je u srijedu popodne došao u svoj stan nedaleko od Kremlja. Nešto kasnije tijelo su našli na pločniku. Okolnosti smrti se utvrđuju, a policijska istraga je u tijeku. Njegovi kolege tvrde da nije bio suicidalan, a nagađa se da bi se moglo raditi i o ubojstvu.

Ukleta zgrada

Zgrada u kojoj je živio, koju zovu 'Kuća na nasipu', poznata je zbog brojnih ubojstava i zločina. Naime, još u 17. stoljeću, u toj četvrti javno su vješali ljude.

Aristokrat Bersen Beklemišev htio je na mjestu današnje zgrade izgraditi palaču, ali nije stigao jer mu je po nalogu cara odrubljena glava. Bogataš Averki Kirilov, koji je završio njegovu vilu, također je ubijen. 

A police officer blocks the way as ambulances are parked near a damaged taxi, which ran into a crowd of people in central Moscow MISTERIJ U MOSKVI Misteriozna smrt: Menadžera našli mrtvog, pao je s 9. kata?

Kasnije su nam tom mjestu Sovjeti 1927. izgradili 'Kuću na nasipu' koju su nazvali 'Zgrada budućnosti'.

U toj zgradi su živjeli i pripadnici sovjetske elite. Staljinova žena i djeca te njegova desna ruka. Zgrada je imala tajne hodnike, a mnogi su stanari tijekom godina ubijeni ili odvedeni u gulage ili su počinili samoubojstvo. 

U novije vrijeme stanari su prijavljivali da čuju vriskove, glasove i da viđaju duhove.
 

Komentari (17)
  • Baš tako. Zgrada je "ukleta" i baca ljude s balkona. Došli neki ljudi u crnim odjelima, pa je momak poletio bez krila. Ništa nije slučajno.

    1. 9. 2018,   07:15
  • Netko mu pomogao da padne...

    1. 9. 2018,   07:19
  • Ukleta zgrada kihnula pa ga izbacila. Il se bacio il ga neko ubio kakva ukleta zgrada

    1. 9. 2018,   07:52