Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tadić: Nećemo ratovati zbog neovisnosti Kosova

None Foto: 24sata

Tadić drži kako je prioritet Srbije da postane članica Europske unije. Realno vrijeme za ostvarenje tog cilja smatra 2012., 2013. ili 2014.

- Srbija neće odustati od suštinske autonomije Kosova i neće prihvatiti neovisnost Kosova ni bilo kakvu deklaraciju o tome, ali neće niti ratovati zbog te svoje pokrajine, izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Boris Tadić.
Bude li Kosovu priznata neovisnost, što nije u skladu s međunarodnim načelima, Srbija će se tome usprotiviti svim pravnim sredstvima, istaknuo je Tadić. Međutim, Tadić se protivi uporabi sile u rješavanju problema Kosova.
- Mi nećemo nikakvo nasilje, mi nećemo rat i time dokazujemo da smo europska demokracija, da smo odgovorni ljudi, da smo Srbija koja dijeli europske vrijednosti, kazao je on. Dodao je kako je prioritet Srbije da postane članica Europske unije. Realno vrijeme za ostvarenje tog cilja jesu 2012., 2013. ili 2014., smatra predsjednik Srbije i Demokratske stranke. U obraćanju članovima Glavnog odbora predsjednik Tadić je ponovio da njegova stranka podržava Daytonski sporazum i cjelovitost Bosne i Hercegovine, te naglasio da Srbija prihvaća svako rješenje koje prihvate sve tri nacionalne zajednice u BiH.

Komentari (5)
  • nečete ratovati zato što nemate traktora za bježaniju.

    1. 12. 2007,   20:07
  • Gdje je pocelo, tamo ce se i zavrsiti. Neka im.

    1. 12. 2007,   19:40
  • haj\"dmo mi rješavati naše probleme...a ovima sretno i neka rješavaju kako ih volja , ja ipak ne mogu zaboraviti 91-95 i neću dozvoliti da mi i praunuče nezna što su napravili....ne ne nema mržnje..samo velim NE ZABORAVITI. VUK DLAKU MIJENJA AL\" ĆUD NIKADA.........

    1. 12. 2007,   19:57