Obavijesti

News

Komentari 250

Tadić: Niti jedan predsjednik nikada neće priznati Kosovo

Tadić: Niti jedan predsjednik nikada neće priznati Kosovo
1

Boris Tadić je rekao kako su izjave nove vlasti opasne. Dačić se ponaša drugačije nego prije, ali vidjet ćemo što će biti njihova stvarna politika, rekao je Tadić u Nu2

VIDEO

Predbacivali su mi da kao predsjednik nikada nikog nisam smijenio ili kaznio. Neki su govorili da sam bio blag, neki da sam bio diktator i da sam bio povezan s mafijom. Ja sam se borio protiv mafije i zbog toga svakodnevno trpim posljednice, rekao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. 

Rekao je kako je morao donositi teške odluke kao što je suradnja s Haagom, borba protiv organiziranog kriminala i pomirenje s političkim protivnicima. Iako je bolno izgubio predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji, Tadić ne misli odustati od politike. 

- Ja sam političko biće i nemoguće je da izađem iz politike. Pa čak i kada se ne bih bavio s politikom bio bih u politici jer politika je u svemu. Ja ću biti u politici što god radio - rekao je Boris Tadić.

Komentirao je i dolazak Tomislava Nikolića na vlast rekavši kako smatra svojim uspjehom što iz Nikolića još nije "izašao" radikal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najveći je uspjeh kada natjerate svog protivnika da progovori vašim rječnikom - rekao je Tadić i napomenuo kako sada premijer Ivica Dačić putuje po Hrvatskoj i priča "malo drugačije nego što je pričao '90-ih". 

- Njihove izjave su opasne. Dačić se ponaša drugačije nego u prijašnjoj koaliciji. Ali vidjet ćemo što će biti njihova stvarna politika. Sada imaju šansu i svatko zaslužuje šansu, smatra Tadić. Zadovoljan je što je Srbija dobila status kandidata za EU, što su na europskom putu i što oni koji su nekada bili za rat sada su za pomirenje. 

Na pitanje zašto u Deklaraciji o Srebrenici, koja je bila njegova inicijativa, nigdje nije spomenuto da je bilo genocida, Tadić je rekao kako je politika kompromis i kako se ne usvajaju zakoni i deklaracije koji su izraz nečijih želja, već oni koji mogu proći u parlamentu. 

- Deklaracija je bila moja inicijativa i htio sam je progurati još za vrijeme vlade Vojislava Koštunice. Ona je oblikovana kako bi je se moglo izglasati. Takve rezolucije nije bilo niti nakon Drugog svjetskog rata. To je kompliciran akt - rekao je Tadić. Upitan je li Draža Mihajlović bio fašist, odgovorio je kako on nije bio fašist, ali da to ne znači da nije inicirao zločine.

Po pitanju Kosova, Tadić smatra da je malo vjerojatno da će u Srbiji neki predsjednik priznati Kosovo. On je, kaže, za rješenje koje funkcionira.

- Imao sam u vidu dvije Njemačke koje su dobro funkcionirale, a nisu se međusobno priznale. I Srbi i Albanci imaju interesa, to im je prirodno tržište. Albanci su prirodno naslonjeni na Srbe. Svi se moramo pomiriti i naučiti na zajednički život. To je politika koju sam vodio, a morat će i nova vlada. A koliko vidim na tragu toga se formira nova platforma, a mene su kritizirali. Ne vidim da je moguće da neka druga vlada promjeni tu politiku, smatra Tadić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag