Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tadić u pismu Mesiću traži da ne priznamo Kosovo

None Foto: Ž. Lukunić

Poruka predsjednika Tadića koju je veleposlanik Srbije predao Stipi Mesiću sadrži poznate stavove Srbije prema proglašenju neovisnosti Kosova

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak veleposlanika Republike Srbije Radivoja Cvetićanina, priopćili su iz Ureda predsjednika RH.
Veleposlanik Republike Srbije predao je predsjedniku Mesiću "poruku predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića što se odnosi na proglašenje nezavisnosti Kosova".
- Poruka predsjednika Tadića sadrži poznata stajališta Republike Srbije prema tom događaju - stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Komentari (10)
  • Neznam šta čekamo sa priznanjem. Sjedimo na dvije stolice, rado bi se kurčili da smo Kosovo eto bez oklijevanja priznali a nebi se zamjerili srbima. Kao da bi srbi marili da je situacija obratna. Kada smo mi 1992. isčekivali priznanje, svaka vijest nam je bila kao da nas sunce obasjava. Kao da je onda tim prijateljskim zemljama bilo tako jednostavno priznati nas. Pogotovo što je srpska propagandna (kao i vojna)mašinerija radila punom parom protiv nas. Zato Stipe nazovi Prištinu i čestitaj im rastavu jednog mučnog braka i poželi im sreću bez shizofreničnog partnera.

    18. 2. 2008,   17:28
  • Sjedimo mi na čitavoj garnituri ! Sramota je ne priznati Kosovo !

    18. 2. 2008,   17:31
  • Mesic je vec rekao da ce Hrvatska iznjeti misljenje o Kosovu sukladno sa misljenjima clanica EU. To je vrlo pametan potez i nadajmo se da ce tako i biti, jer priznavanje neovisnosti kosova je vrlo skakjliva stvar i treba oprezno postupati.

    18. 2. 2008,   12:59