Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tajanstveni Plenković: Nova Vlada će imati više ministrica?

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Razgovori su dobro prošli, zadovoljan sam. Kada paket bude gotov reci ću vam. Imamo već više žena u ministarstvima. Potencijalnih i stvarnih, rekao je u nedjelju Andrej Plenković

Vrh HDZ-a u nedjelju održava sastanak uoči skorašnjeg imenovanja Vlade. 

- Sve ide po planu, mandatar će sve objaviti kada bude vrijeme. Prvo se treba pripremiti za izglasavanje povjerenja Vladi u Saboru, to će biti u utorak, najkasnije u srijedu, pa ćemo onda vidjeti ide li Plenković u četvrtak u Bruxelles. Današ jos imamo neke razgovore - kazao je Davor Ivo Stier, a potvrdio i predsjednik stranke i mandatar Andrej Plenković. 

- Razgovori su dobro prošli, zadovoljan sam. Kada paket bude gotov reci ću vam. Rado bih išao u četvrtak u Bruxelles ako sve bude definirano. Imamo već više žena u ministarstvima. Potencijalnih i stvarnih - tajanstven je Plenković. 

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazao je da će sutra osnovati odbor za financije i pravosuđe, a ostale kada se izglasa Vlada. 

Kako javlja N1, na sastanak je došao i Gari Cappelli koji se neko vrijeme spominjao kao potencijalni ministar turizma, ali i Milan Kujundžić koje je rekao da je "možda" došao razgovarati o funkciji ministra na poziv Andreja Plenkovića. 

Na pitanje je li spreman preuzeti poziciju ako mu se ona ponudi odgovorio je: "Rođen sam spreman".

Komentari (111)
  • šta bude, bude...za par dana sve cemo znati...cemu ovo prekenjavanje?

    16. 10. 2016,   12:53
  • Nije važno samo imati dobar izbor, treba znati izabrati i to sve voditi, meni ona međimurka nije po volji. Neznam ništa o gospođi, ali kada vidim tko ju sve hvali, onda nešto ne štima!

    16. 10. 2016,   22:16
  • Koliko je poznato, nova će vlada imati 19 ministarstava i 6 regionalnih ureda. Usporedbe radi,, Finska i Francuska imaju 12 ministarstava,,,,,,,, Austrija, Nizozemska i Španjolska 13,,,,,,,,, Njemačka i Češka Republika 14,,,,, Italija, Belgija i Irska 16,,,,,,,, Velika Britanija 17,,,,,,,, Poljska i Norveška 18,,,,,,,,,,, Još kad bi Hrvatsku bilo moguće sa tim zemljama uspoređivati i sa brojem stanovnika, BDP-om, platežnom moči večine stanovništva. stupnjem (ne)zaposlenosti,,,,,. Čak i vlade mnogim Hrvatima ne baš simpatičnih zemalja, ko npr mađarska i slovenska imaju manje ministarstava. Mađarska - 10,, slovenska 12...... Ajd dobro, barem da u nečemu šijemo gorespomenute zemlje, ak u narednih 1000 godina kak sad stvari stoje ne budemo mogli. Broj ministarstava, državnih agencija, načelnika, gradonačelnika,,,,,,,,,,. I to je nešto!! Bolje išta nego ništa!!

    16. 10. 2016,   15:50