Obavijesti

News

Komentari 2

Tajland: Novi kralj je jedan od najbogatijih monarha na svijetu

Tajland: Novi kralj je jedan od najbogatijih monarha na svijetu
1

Među tajlandskim kraljevskim draguljima je i onaj od 545,67 karata, najveći brušeni dijamant na svijetu čija se vrijednost po internetskoj stranici The Diamond Authority procjenjuje na 12 milijuna dolara

VIDEO

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn, koji će u subotu biti službeno okrunjen na tri dana dugoj ceremoniji, jedan je od najbogatijih monarha na svijetu, stoji u izvještajima poput onog Business Insidera iz 2018. godine. 

Njegov otac, kralj Bhumibol Adulyadej, također je bio na Forbesovoj listi najbogatijih kraljeva 2011., ispred sultana od Bruneja. Vajiralongkornovo osobno bogatstvo procjenjuje se na 30 milijardi dolara, tvrdi Business Insider. 

To ga stavlja na vrh liste najbogatijih kraljeva, iako kad je riječ o kraljevskim obiteljima listu predvodi Saudijska Arabija s 1,7 bilijuna dolara, stoji u izvještaju MSN Money iz 2019. godine. Tajlandska kraljevska obitelj na tom se popisu nalazi na 5. mjestu. 

Većinom Vajiralongkornovog bogatstva upravlja Agencija za kraljevsku imovinu koja u Tajlandu posjeduje više od 6,5 tisuća hektara zemlje. Vajiralongkorn ima više od 40 tisuća stanova i prostora za iznajmljivanje u zemlji, uključujući 17 tisuća u Bangkoku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi kralj ima 23 posto udjela u baci Siam Commercial, drugom najvećem kreditoru na Tajlandu, te 33,3 posto u grupi Siam Cement, najvećem industrijskom konglomeratu u državi. Obje tvrtke osnovane su početkom 20. stoljeća kraljevskim dekretom. 

Među tajlandskim kraljevskim draguljima je i onaj od 545,67 karata, najveći brušeni dijamant na svijetu čija se vrijednost po internetskoj stranici The Diamond Authority procjenjuje na 12 milijuna dolara.

Tajlandska kraljevska obitelj ima ograničene moći, no uživa veliku odanost iznimno imućne poslovne elite i vojske koja dominira politikom putem čestih pučeva. 

Kraljevsku obitelj štiti i jedan od najstrožih zakona na svijetu o vrijeđanju časti veličanstva koji predviđa do 15 godina zatvora za svaku uvredu upućenju kralju, kraljici, nasljedniku ili regentu. Taj zakon onemogućuje svaku otvorenu raspravu o ulozi kraljevske obitelji i potiče autocenzuru tajlandskih medija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.