Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tajlandski dječaci iz špilje i trener putuju u inozemstvo

None Foto: Soe Zeya Tun/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Dječaci iz momčadi Wild Boars koji treniraju nogomet i njihov trener sudjelovat će na Ljetnim omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada, a nastupit će i u emisijama u New Yorku

Dvanaest tajlandskih dječaka i njihov nogometni trener koji su 17 dana proveli zatočeni u špilji Tham Luang prije spektakularne akcije spašavanja u srpnju kreću na prvo putovanje u inozemstvo, objavila je u petak vlada.

Dječaci iz momčadi Wild Boars koji treniraju nogomet i njihov trener sudjelovat će na Ljetnim omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada, a nastupit će i u televizijskim emisijama u New Yorku te održati konferenciju za novinare u tajlandskom konzulatu u New Yorku, najavio je glasnogovornik tajlandske vlade. 

Members of the soccer team rescued from a cave attend a Buddhist ordination ceremony at a temple at Mae Sai U BUDISTIČKOM SAMOSTANU Tajlandski dječaci 11 dana bili u izolaciji za poginulog ronioca

Ranije je vlada upozorila novinare da ne pokušavaju doprijeti do dječaka kako bi im se omogućio puni oporavak nakon dvotjednog boravka u špilji.

Members of a soccer team rescued from a cave attend a religious ceremony, in a temple at Mae Sai, in the northern province of Chiang Rai SPASILI IH IZ ŠPILJE Tajlandski dječaci idu u hram na devet dana: 'To je tradicija'

Dječaci u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener posjetili su četvrtu najdulju špilju u Tajlandu, nekih 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka blizu granice s Mjanmarom, dana 23. lipnja nakon treninga. No ostali su zarobljeni zbog naglog prodora vode zbog čega je pokrenuta najveća nacionalna i međunarodna akcija spašavanja uz pomoć tisuća spasilaca iz brojnih zemalja. 

BILI ZATOČENI U ŠPILJI Tajlandski dječaci i trener od HNS-a će dobiti naše dresove

Putovanje u inozemstvo dječacima je omogućeno pošto su četvorica članova momčadi dobila tajlandsko državljanstvo početkom kolovoza.

 

Komentiraj, znaš da želiš!