Obavijesti

News

Komentari 6

Tajna izgubljenog blaga: Nakit pokojne bogatašice nisu našli...

Tajna izgubljenog blaga: Nakit pokojne bogatašice nisu našli...
1

Općinski sud u Koprivnici osudio je pljačkaše vile, danas pokojne, Mare Bareze. No, iako su pljačkaši brzo pronađeni i uhićeni, 300 komada ukradenog nakita nikada nije pronađeno...

VIDEO

Legenda o neprocjenjivom nakitu preminule Mare Bareze, jedna od najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, potvrdila se kao istinita.

Naime, prema presudi Općinskog suda u Koprivnici, pljačkaši su potkraj ožujka 2014. godine usred bijela dana iz vile Mare Bareze ukrali nakit i umjetnine ogromne vrijednosti, koja se procjenjuje na više od milijun kuna. U presudi je detaljan popis oko 300 komada ukradenog nakita.

Zbog te pljačke na godinu dana zatvora osuđen je Enrico Đorđević Ringo (45) iz Sv. Ivana Žabna, a njegovom pomagaču, tada 17-godišnjem nećaku, suđeno je zbog istog djela u Slavonskom Brodu. Dvojica Enricovih malodobnih sinova od 13 i 16 godina, koji su nakit iznijeli iz kuće, imali su zbog svoje dobi poseban pravosudni tretman, piše Jutarnji list.

Kako je presuda donesena ove godine, dakle nakon Barezine smrti, sud nije mogao odlučivati o njezinom imovinsko pravnom zahtjevu za nadoknadu štete jer je njezinom smrću prestala punomoć koju je dala svojoj odvjetnici. Također, problem je i što Bareza nije imala izravnih nasljednika koji bi na sudu mogli zastupati njezina prava. Upravo zbog toga je Enrico Đorđević, uz kaznu zatvora, kažnjen sa samo 2.000 kuna koje mora uplatiti u državni proračun.

Doduše, Mara Bareza je nekoliko dana prije smrti svu svoju imovinu oporučno ostavila Filipu Glavašu, sinu Branimira Glavaša, no Barezini daljnji rođaci tu su usmenu oporuku osporili na sudu, jer je pisana oporuka nestala iz kuće. Cijeli slučaj je još na sudu.

Iako je Mare Bareza nakon pljačke procijenila kako je ostala bez nakita vrijednog gotovo milijun kuna, s obzirom na popis blaga u kojem se nalazi najrjeđe drago kamenje, unikati sa svih strana svijeta, nakit star oko 300 godina i cijeli niz najvrednijih bisera, čini se da je plijen pljačkaša vrijedio mnogo više. 

Primjerice, među ukradenim nakitom bio je biskupski prsten od platine s briljantima i ametistom, ogrlica, naušnice i privjesak od slonovače, ogrlica od žutog zlata koja je rasklopiva u četiri dijela s više od 150 bisera i isto toliko briljanata, metar dugačka biserna ogrlica s velikim privjeskom u obliku školjke sa srebrom...

Iako su pljačkaši brzo uhićeni, Barezino blago nikada nije pronađeno. I pitanje je hoće li ikad biti...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.