Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tajna Mikijeva autobusa 666: Darovali ga Drnišu da ne vozi

None Foto: Renato Petek, Pixsell 4

Donirani autobus nije se mogao koristiti zbog malog broja putnika, a nije mogao ni ući u mnoge zaseoke zbog preuskih ulica, rekao je drniški gradonačelnik Josip Begonja. Prodat će ga i kupiti manji

Ovim autobusom rješavamo problem nerentabilnih linija. Učenici i ostali će moći lakše u Drniš. Uvjeren sam da će autobus odlično služiti svojoj svrsi.

Rekao je to HDZ-ov gradonačelnik Drniša Josip Begonja u listopadu 2018. Milan Bandić je njemu i HDZ-ovim gradonačelnicima Korčule i Benkovca darovao tri obnovljena autobusa.

Foto: Renato Petek

Danas darovani autobus Drnišu stoji neregistriran na parkingu. Navodno je napravio tek 20-ak kilometara. Prije nego što je darovan, Zagrebački električni tramvaj (ZET), koji grca u gubicima, u bus je uložio 203.000 kuna. Ima klimu, obnovljen je i popravljen iako u Zagrebu voze puno stariji autobusi. Donacija HDZ-ovim gradovima bila je dio dogovora Milana Bandića i ministra prometa Olega Butkovića nakon što su potpisali da će preko EU fondova Zagreb dobiti 29 novih autobusa.

Da drniški autobus broja 666 (slučajno ili ne, vražji broj) nije niti vozio niti vozi, potvrdio nam je i gradonačelnik Begonja. Štoviše, rekao je da će prodati i kupiti manji minibus, koji im je prikladniji.

- Za minibus ćemo morati i doplatiti. Donirani autobus nije se mogao koristiti zbog malog broja putnika, a nije mogao ni ući u mnoge zaseoke zbog preuskih ulica - kaže Begonja, ali nije odgovorio zašto su ga onda uzeli.

Nezavisni zastupnik Renato Petek, koji je otkrio ovaj apsurd, poručio je da je ovo primjer stihije u Gradu i ZET-u.

- U Zagrebu se autobusi masovno kvare, sigurnost putnika je ugrožena i Zagrepčani su se kuhali ljetos u starim busovima, a Bandić je zbog politike obnovio i darovao bus koji stoji neiskorišten - kaže Petek.

ZET je kupio i minibus Iveco za 562.000 kuna iako mjesečno prelazi manje od 70 kilometara, kaže Petek.

Komentari (177)
  • "Milan Bandić je njemu i HDZ-ovim gradonačelnicima Korčule i Benkovca darovao tri obnovljena autobusa." - Darovao čije ? Jel ga on platio iz svog žepa pa da ga daruje ?

    15. 2. 2020,   13:35
  • Pa nije Bandić kriv što nisu obnovili ceste da bus može u svaki zaseok doći. Zagreb je najbogatiji grad u Hrvatskoj i naravno da sudjeluje u humanitarnim aktivnostima i pomaganju slabije razvijenim općinama i gradovima.

    15. 2. 2020,   15:06
  • Vec sam se pital di je danas negativni clanak o mileu. Prema ljevim portalima i medijima nikaj u zg nije ok i grad se raspada...a statistike govore suprotno. Al kog briga za cinjenice u postcinjenicno doba di mediji a ne istina kreiraju “objektivnu” sliku svjeta

    15. 2. 2020,   14:04
Message