Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tajni Vasin šifrarnik: Šeks je 'stari pas', a tko su orao i vuk?

None Foto: EXPRESS

U novom Expressu smo dekodirali što je i koga Milijan Brkić povezao u izjavama i za koga misli da mu smješta...

Express je pokušao dekodirati njegove izjave. Posljednja, pak, izjava budi najviše zanimanja jer se u njoj spominju Tito, Jovanka i Udba.

- Moguće da je Vaso povezao i zaključio tko mu smješta. Po toj priči Tito bi bio Plenković, a stari pas Udbe Vladimir Šeks, kojeg je ionako uskrsnuo Plenković. Ali tko je Jovanka...? Hm... e to ne znam - govori nam naš sugovornik iz vrha HDZ-a, koji kaže da je sto posto siguran da je stari pas Vladimir Šeks.

Postoje mnoge insinuacije o tome da je Šeks surađivao s Udbom. O tome je svojedobno u aluzijama govorio i sam Franjo Tuđman, a najotvorenije 1. kolovoza 1991. godine, kad se branio od Šeksova pokušaja rušenja. Apokrifni izvori tvrde da je Vladimir Šeks za Udbu zavrbovan 12. prosinca 1972. godine - to je takozvani dossier Sova - no da su ga tretirali kao neiskren izvor. Tad još nije uhićen, no nakon nekakvog trabunjanja o Hitlerovoj vojsci početkom osamdesetih “Hitler je imao vojsku, on i Goebbels bili su vođe, znali su kako treba s omladinom!”, te pokuda sustava “Svi ste vi truli, i vojska i policija! Takvo društvo mora da propadne”, rekao je “stari pas”, a u Expressu ide ostatak priče.

Kazališni i filmski redatelj Bobo Jelčić kaže da ga u Hrvatskoj nagrade zaobilaze u širokom luku. Za Express pišu Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke...

Foto: EXPRESS

 

Komentari (54)
  • Prejaki su jugoudbaši u hrvatskoj odhranjeni na boraniji po kasarnama u Nišu ! Stići će vas ruka pravde ...

    16. 5. 2019,   19:54
  • Njonjo vjerojatno nije ni orao ni vuk 🤣🤣🤣

    16. 5. 2019,   20:22
  • Sova je postavio Plenkija za podsjednika HDZa,zauzvrat Plenki je osigurao Sovi mjesto predsjednika nadzornog odbora počasnog Blajburškog voda,a Sovi junioru prvo mjesto na listi HDZa za EUparlament. Sova junior je inače i poduzetnik,a tvrtka mu se zove Siva Sova.

    17. 5. 2019,   01:01