Obavijesti

News

Komentari 79

Tajnik živi bolje nego ministar: Ovo je državni podstanar br. 1

Tajnik živi bolje nego ministar: Ovo je državni podstanar br. 1

'NIJE ZNAO DA NE PLAĆA?' Antonić je od države na korištenje dobio stan u centru Zagreba za 1040 kn na mjesec, koji bi inače platio 3000 kn. Državi je sad dužan 21.963,81 kunu za najam

VIDEO

Državnog tajnika Marija Antonića HDZ-ovci su 2016. predstavili kao uspješnog poduzetnika iz Huma na Sutli. Tad smo pisali da mu je tvrtka bila u dugu većem od pola milijuna kuna. Danas je ugašena, a on je postao državni tajnik i rekorder među dužnosnicima po pitanju dugovanja za najam državnih stanova. Antonić za najam s kamatama duguje 21.963,81 kunu.

Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam
Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam

U navedenom iznosu koji duguje, doznajemo, kamate iznose oko 1000 kuna. Iz toga proizlazi da vjerojatno nije platio ni jednu ratu najma. Zbog čega nije plaćao najam državnog stana na koji ima pravo jer dolazi iz Maribora, pardon Huma na Sutli, nismo od njega uspjeli doznati. U njegovu su nam uredu objasnili da je jako zauzet, no da će odgovoriti čim uzmogne.

Ipak, za HRT je dan ranije uspio pojasniti kako “je bio uvjeren da mu se najam automatizmom skida s plaće”. Država mu je dala na korištenje stan u Palmotićevoj 24 u Zagrebu od 36,9 kvadrata još u proljeće 2016. Tad je imenovan pomoćnikom ministra za poduzetništvo. Deset mjeseci kasnije postaje državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva.

Plaća mu je 13.200 kuna

Kako nije primijetio mjesečni “višak” od 1040 kuna, koliko bi mu po njegovoj teoriji skidali za najam, također do objave broja nismo uspjeli doznati. Iz Državnih nekretnina d.o.o. su nam pojasnili kako država zapravo naplaćuje najam svojih stanova.

Lovro Kuščević: Nemojte ljude nazivati uhljebima, to je ružno
Lovro Kuščević: Nemojte ljude nazivati uhljebima, to je ružno

- Društvo Državne nekretnine d.o.o. obavještava svakog korisnika o eventualnom postojanju duga, pa tako i g. Antonića, koji je pismeno i usmeno obaviješten o dugu. Što se tiče postupka naplate za korištenje stanova, postupak se provodi sukladno ugovornom odnosu i Zakonu o obveznim odnosima, kako za sve korisnike, tako i za g. Antonića, što podrazumijeva i kamate, kao i poduzimanje svih potrebnih radnji za naplatu dugovanja. Kao trgovačko društvo, nismo u mogućnosti dostaviti adresu korisnika stana ako se isti sam ne usuglasi s navedenim - napisali su.

Uz najam stana, pojašnjavaju nam iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovnom, dužnosnici su dužni plaćati i režije. A kakve stanove biraju kažu: “Površine stanova kreću se od 30 do 90 kvadrata. Visina najamnine do sada iznajmljenih stanova kreće se od 20 do 80 kn po m2”. Inače, plaća državnog tajnika Antonića po imovinskoj kartici iznosi 13.200 kuna.

Štedljivi uhljeb: Država ga je zaposlila pa štedi na gorivu...
Štedljivi uhljeb: Država ga je zaposlila pa štedi na gorivu...

No i tu bi mogao imati problema jer su to podaci iz veljače 2016., kad je postao pomoćnik ministra. Naime, kako je s te pozicije smijenjen u studenom 2016., zakonski je imao godinu dana vremena prijaviti promjene. Ako je i to propustio, mogao bi financijski biti kažnjen i od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca