Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ova cesta je stara 65 godina, dobro je i izdržala. To je tako'

Pretpostavlja se da su obilne kiše bile uzrok za pojavu tog klizišta. S tim u vezi provodi se i analiza klizišta, nakon koje će biti doneseno i rješenje za sanaciju ceste. To je potvrdio i načelnik općine Podgora Ante Miličić...

Na cesti D8 Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14,30 sati bio potpuno zatvoren promet.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih padalina. Upravo se postavlja mobilni semafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke - rekla je Tamara Pajić iz Hrvatskih autocesta za Slobodnu Dalmaciju. 

UMALO TRAGEDIJA Između Makarske i Podgore se urušila cesta: Promet zatvoren

Spomenuti dio D8 neko je vrijeme nakon odrona bio zatvoren za promet, no postavljanjem privremene signalizacije, odnosno prijenosnih semafora, za promet je otvoren sjeverni trak te ceste i promet se istim odvija izmjenično.

Magistrala kod Podgore: Urušila se cesta, radovi na sanaciji i proširenju ceste trajali cijelu noć

Posted by 24sata on Thursday, May 9, 2019

Pretpostavlja se da su obilne kiše bile uzrok za pojavu tog klizišta. S tim u vezi provodi se i analiza klizišta, nakon koje će biti doneseno i rješenje za sanaciju ceste. To je za Dnevnik Nove TV potvrdio i načelnik općine Podgora Ante Miličić..

 Hrvatske ceste uredile su odronjeni dio asfalta - prije samo tjedan dana.

- Ima već dva mjeseca kako pratimo ovu situaciju, bilo je pukotina na cestama koje su stalno iznova bile sanirane. Međutim ovo proljeće je bilo dosta kišovito i kiše su napravile svoje. Ispod odrona je jedan iskpon iskopan za izgradnju hotela, a uz spaljenu borovinu koja je dodatno oslabila tlo, došlo je do vrlo nezgodne situacije za našu općinu - rekao je Ante Miličić.

Foto: screenshot/

Miličić ističe kako nije bilo potrebe sanirati jer je to stajalo već tri godine tako, tek se ove zime počelo nešto događati.

- Ispod odrona se nalaze plaža i šetnica, a sada je sve zatvoreno. Čak i za pješake. To je veliki problem jer je riječ o jednoj od najljepših plaža u Podgori koja će morati biti zatvorena dok se odron ne sanira - rekao je Miličić za Novu TV.

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

- To je tako, takav je teren - zaključio je Miličić.

- Kriva je kiša, ovo je područje koje se zadnjih 7 godina imali već tri odrona. Bit će problema, najavljena je nova kiša. Morat ćemo odsjecat brdo. To je tako, to je takav teren. Magistrala je napravljena prije 65 godina, dosta je i durala - rekao je Miličić.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (41)
  • Nije kriva kisa, krici su ljudi, prvo ste sve iznad toga kao slucajno zapalili, pa ste sve ispod ceste sagradili kucama trokatnicama ulazite u brdo sve ste unistili od Podstrane do Drvenika, od lijepih vala do Bosanskih ruznih kucerina koje zjape prazne 10 mjeseci u godini a pola bih je prijavljeno i njima radi naseg zdrastvenog. Dogodilo se nama kliziste u glavama, a nakraju krajeva tko jamci da odron nece odnijeti cijelu cestu?

    9. 5. 2019,   09:32
  • Japanci naprave 200 metara ceste preko noći !

    9. 5. 2019,   09:18
  • Lazeš Miličiću, ...investitor je iskopao teren do magistrale, odnosmo potkopao magistralu u visini od min. 50m i čekao da se cesta odroni kako ne bi on investirao u potpornji zid već Hrvatske ceste. Autobus pun školske djece je netom prije prošao, tko bi odgovarao da su završili u provaliji!

    9. 5. 2019,   09:56