Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Taksistica spasila putnici život doniravši joj bubreg

None Foto: KWES 5

SAD: Taksistica Carol je dvije i pol godine vozila Keri na dijalizu. Bolesnoj Carol su počeli otkazivati bubrezi. Hitno joj je trebala transplantacija organa

Za taksisticu Carol Hambright iz Teksasa Keri Evans nije još jedna mušterija u nizu. Carol je Keri spasila život doniravši joj svoj bubreg.
- Bolujem od dijabetesa tipa jedan. Zbog toga su mi otkazali bubrezi, a na dijalize idem već dvije i pol godine - priča Keri. Bolesnoj Keri stanje se pogoršalo i hitno joj je trebala transplantacija. Taksistica Carol, koja ju svakoga dana vozi na dijalizu, ponudila joj je svoj. Njih dvije su se vrlo brzo sprijateljile za vrijeme vožnje i postale vrlo bliske.
- Došla sam jedan dan po Kari, a ona je rekla da odustaje od svega jer ne može pronaći donora koji će joj dati bubreg. Bila je toliko utučena. Odmah sam joj ponudila svoj - prisjeća se Carol. Ovih dana Keri i Carol otići će na operaciju. Keri će presaditi Carolin bubreg.
- Nitko nije mogao vjerovati da će nekoj neznanki samo tako dati svoj bubreg. No, ja im kažem kako mi je za život dostatan tek jedan. Drago mi je što sam mogla pomoći - kaže Carol.

Komentari (6)
  • Blažena Amerika... Svaka čast.

    15. 7. 2009,   08:09
  • Amerikanci su ljudi kakvih malo gdje ima... pošteni, ljubazni, susretljivi, darežljivi... skloni pomoći svakome tko se nadje u nevolji. Viva Amerika!

    15. 7. 2009,   08:17
  • ispod treće slike ste napisali da ide na analize a htjeli ste napisati dijalize

    15. 7. 2009,   08:21