Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Talijanski bračni par izbjegao je smrt jer su ih probudile mačke

None Foto: Okssi68

Moja se žena probudila jer su se oglasili Simba i Mosé, naše mačke - objasnio je Claudio Piana, stanovnik mjesta Campo Ligure. Uočila je da se mačke igraju komadom žbuke, a zatim su vidjeli da zidovi pucaju

Talijanski bračni par izbjegao je smrt pod ruševinama svoje kuće u Liguriji koja je klizila zbog odrona izazvanih obilnim kišama jer su ih na vrijeme probudile njihove mačke.

- Moja se žena probudila jer su se oglasili Simba i Mosé, naše mačke - objasnio je Claudio Piana, stanovnik mjesta Campo Ligure na sjeverozapadu za lokalni list Secolo XIX. Kada se ustala, njegova supruga Sabrina Pellegrini uočila je da se mačke igraju komadom žbuke otpale sa stropa, a zatim su vidjeli da zidovi pucaju. 

Kiše s bujicama izazvale su klizanje terena koje je potkopalo temelje njihove kuće, sagrađene na obronku. Pokušali su pobjeći vozilom no našli su se u blatnoj bujici, ali su ih spasili vatrogasci. 

- Brat me nazvao i rekao: 'Claudio, tvoja se kuća urušila' - ispričao je Piana. Sada nemamo više ništa, vatrogasci su rekli da se nećemo više moći vratiti kući, jer je preopasno, rekao je Piana, ali je sretan što su Simba i  Mosé preživjeli.

ZA JEDNODNEVNE TURISTE Radi zaštite grada: Venecija će od 1. srpnja naplaćivati ulaz

Olujno nevrijeme pogodilo je od ponedjeljka sjeverozapad Italije, napose Lombardiju, Pijemont i Liguriju te izazvalo smrt vozača taksija čije je vozilo palo kada se urušio most za nekoliko desetaka osoba. Drugi vozač je poginuo izgubivši kontrolu nad upravljačem na poplavljenoj cesti. 

Komentari (3)
  • Dajte pogledajte kak mačke imaju to preslatko usko lice,malu slatku njušku,velike oči i te slatke uši na vrhu glave.Peseki su slatki, vjeverice, zečevi,ali mace su baš ono prvaci u slatkoći😆Kad legnu na trbuh i kad stave šape ispod tijela,ili kad mijauču...nema ničega slađe.Umiljate su i neodoljive.

    24. 10. 2019,   13:15