Obavijesti

News

Komentari 51

Talijanski kriminalac skrivao se punih 20 godina u Hrvatskoj!

Talijanski kriminalac skrivao se punih 20 godina u Hrvatskoj!
1

Pripadnika kriminalne organizacije kojega Italija traži radi izvršenja desetogodišnje zatvorske kazne zbog preprodaje velike količine heroina i kokaina uhitila je hrvatska policija

VIDEO

Talijana Claudia D'Este (72) u srijedu su ujutro doveli dežurnom istražnom sucu Županijskom suda u Velikoj Gorici radi određivanja ekstradicijskog pritvora. Određen mu je istražni zatvor koji može trajati do izručenja.

Kako neslužbeno doznajemo, D'Este se protivio izručenju te se nije odrekao načela specijalnosti. To znači da ukoliko ga traži još neki sud zbog još nekog kaznenog postupka, u svakom pojedinačnom slučaju mora se posebno odlučivati o izručenju.

U Zagrebu su uhitili mafijaša iz Italije: Skrivao se na Kajzerici
U Zagrebu su uhitili mafijaša iz Italije: Skrivao se na Kajzerici

Nevjerojatno je da je D'Este boravio u Hrvatskoj oko 20 godina potpuno neprijavljeno i bez ikakvih dokumenata. Upravo zbog činjenice da nije imao nikakve dokumente, policajci su njegov identitet morali utvrditi na temelju otisaka prstiju.

D'Este je uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga, koji je za njim raspisalo javno tužiteljstvo u Trstu radi izdržavanja kazne zatvora. On je dio kazne na koju je osuđen u Veneciji izdržao, nakon čega je pušten na slobodu radi liječenja. No, kad se trebao vratiti natrag u zatvor dao je 'petama vjetra'. Navodno mu je ostalo nešto više od 11 godina zatvora za odslužiti.

Policija je objavila priopćenje o uhićenu Talijana:

Policijski službenici za ciljane potrage iz Ravnateljstva policije (FAST tim Hrvatska) uhitili su talijanskog kriminalca (72) temeljem europskog uhidbenog naloga Republike Italije. Prilikom uhićenja, kod njega su pronađeni krivotvoreni dokumenti s lažnim identitetom.

Republika Italija izdala je za njega europski uhidbeni nalog radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 10 godina zbog kaznenih djela 'kriminalna organizacija' i 'trgovanje opojnim drogama'.  Uhićenik je u Republici Italiji osuđen kao pripadnik kriminalne organizacije u koju se s drugim supočiniteljima udružio i protupravno kupovao, prevozio, posjedovao, nudio/davao, prodavao i distribuirao velike količine heroina i kokaina.

Uhićeni je predan  pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća pismena policija je predala nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici radi daljnje procedure.

Tijekom 2018. godine policijski službenici za ciljane potrage Ravnateljstva policije locirali su i uhitili 24 osobe s liste najtraženijih bjegunaca u Europi, pa i šire, dok je Služba za međunarodnu policijsku suradnju temeljem realizacije europskog uhidbenog naloga predala drugim državama članicama Europske unije više od 80 traženih osoba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa