Obavijesti

News

Komentari 16

Talijanski ribari nezakonito ušli u vode RH, priveli ih u Umag

Talijanski ribari nezakonito ušli u vode RH, priveli ih u Umag

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ribarici "Vega" iz talijanske luke Chioggie i da će zapovjednik i posada u srijedu ujutro biti prepraćeni do Prekršajnog suda u Umagu

VIDEO

Istarska policija uhvatila je u utorak popodne talijansku ribaricu u nezakonitom prijelazu državne granice, uzapćila je te sprovela u Umag, gdje će u srijedu ujutro zapovjednik i članovi posade biti prepraćeni do Prekršajnog suda.

Tehničkim sustavima službenici Nacionalnoga pomorskog centra za prikupljanje podataka uočili su kako talijanska ribarica prelazi državnu granicu i ulazi u hrvatsko teritorijalno more, a zbog brzine i načina kretanja, moglo se pretpostaviti da je bila u prekršaju zbog nezakonitog ribolova.

"Informacija o tome je odmah proslijeđena najbližemu policijskom plovilu Policijske uprave istarske koje je promptno reagiralo. Ribarica je u 15.20 sati uzapćena te je sprovedena u luku Umag zbog daljnjega policijskog postupanja", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ribarici "Vega" iz talijanske luke Chioggie i da će zapovjednik i posada u srijedu ujutro biti prepraćeni do Prekršajnog suda u Umagu.

Istarska Policijska uprava ističe u popodnevnom priopćenju da MUP nadzire i štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji sadržavaju i podatke dobivene s radara i kamera postavljenih na mjestima s kojih se može nadzirati cijela državna granica na moru te i morski prostor Republike Hrvatske.

"Pozornost policije posebno je pojačana u vrijeme kada na moru vladaju loši vremenski uvjeti i kada prekršitelji smatraju da bi mogli proći neopaženo. Dovoljan broj policijskih plovila i tehnički sustavi kojima raspolažemo jamstvo su sigurnosti naše granice i vanjske granice Europske unije, te pokazatelj spremnosti na sve izazove u svim vremenskim uvjetima i spremnosti za preuzimanje zahtjevnih schengenskih zadaća", priopćila je istarska policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...