Obavijesti

News

Komentari 53

U Amsterdamsku koaliciju ušli Laburisti, a stižu i Demokrati

U Amsterdamsku koaliciju ušli Laburisti, a stižu i Demokrati
7

Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a izjavila je da na izborima za Europski parlament žele biti najžešća i najiskrenija proeuropska opcija koja će se baviti temama obrazovanja, čiste energije i dostojanstva čovjeka

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskih laburista Darko Tetec objavio je u nedjelju na izbornoj konvenciji Građansko-liberalnog saveza (GLAS) da laburisti pristupaju Amsterdamskoj koaliciji koju čine HSU, HSS, GLAS, IDS i PGS.

Pristupanje koaliciji potvrdio je na konvenciji i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, tako da bi koalicija na europske izbore u svibnju trebala okupljati sedam stranaka, rečeno je na konvenciji na kojoj će GLAS birati novo predsjedništvo i stranačka tijela.

- Demokrati su pred završetkom pregovora, očekujem da će se i Demokrati pridružiti Amsterdamskoj koaliciji koja je jedina brana prema nadolazećem populizmu i konzervativizmu u Hrvatskoj. Ako se udružimo, bit ćemo jači. Ne želim Hrvatsku u kojoj je najteži posao kupiti  borbene avione - poručio je Mrsić na konvenciji koja je okupila predsjednike stranaka okupljenih u koaliciji ali i brojne goste.

'Izbori za Europski parlament prvi veliki test'

- Ne želimo sudjelovati u daljnjoj devastacije Hrvatske za koju je odgovoran HDZ - poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak te istaknuo da HSS želi biti dio lijevo-liberalnom savezu za koju je, istaknuo je, velika većina hrvatskih građana.

- Amsterdamska koalicija će slaviti u svibnju na europskim izborima, sudjelovat ćemo i na predsjedničkim izborima, a na parlamentarnim izborima preuzet ćemo odgovornost za vođenje zemlje - poručio je Beljak.

Uoči izborne konvencije GLAS-a, predsjednica ove političke opcije Anka Mrak Taritaš izjavila je da je cilj konvencije u prvom redu analizirati što se napravilo u posljednjih godinu dana.

- Izborna konvencija nije potrebna, ali htjeli smo se još jednom okupiti, vidjeti gdje smo što smo, što smo napravili, da kažem članovima što smo napravili u godinu i pol dana od osnutka - izjavila je Taritaš za N1 televiziju

Istaknula je kako su im izbori za Europski parlament koji će biti u svibnju ove godine prvi veliki test. Zadovoljna je posljednjim anketama, ali kaže da je to ujedno i obveza za GLAS da odlično radi i da onda neće izostati ni rezultati. 

'Najžešća i najiskrenija proeuropska opcija'

- Isplivali smo kao uvjerljiva alternativa. Ako nešto radite i u tome ste jasni i dosljedni to građani prepoznaju, građani žele vjeru i nadu da će neke stvari drugačije odigrati, sami sudjelujemo i vidimo sitne politikantske čarke, građani traže vjeru da će u budućnosti nešto biti bolje i mi to svojim radom pokazujemo - zaključila je.

Govoreći o EU izborima kaže kako žele biti najžešća i najiskrenija proeuropska opcija koja će se baviti temama obrazovanja, čiste energije i dostojanstva čovjeka.

Lista Amsterdamske koalicije bit će predstavljena 23. veljače, ali Mrak Taritaš je najavila da će na listi GLAS-a osim nje biti i Dijana Topčić Rosenberg i Jozo Radoš.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa