Obavijesti

News

Komentari 155

'Događale su se još gore stvari, a ravnatelj nije zvao policiju...'

'Događale su se još gore stvari, a ravnatelj nije zvao policiju...'
1

OTAC CURICE JE ZGROŽEN Napravili su nekakvu grupu na društvenim mrežama gdje joj prijete da će je objesiti i nazivaju je drukericom, kaže otac učenice iz Zadra koju je kolega 'žigosao'

VIDEO

Moju 15-godišnju kćer je razredni kolega žigosao upaljačem u obliku slova 'U', a sve se pokušalo zataškati. To je strašan udar na nacionalne manjine, rekao nam je uznemireni otac opečene učenice, porijeklom iz Albanije, dok se vozio prema zadarskoj policiji kako bi dao izjavu.

Uživo iz Zadra: Evo što kaže otac djevojke koju je žigosao školski kolega Više na https://bit.ly/2UMmoOa Reporter: Pino Šale

Posted by 24sata on Thursday, February 7, 2019

Incident iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru potresao je javnost. Učenik (15) zagrijao je upaljač i njime opekao i doslovno žigosao svoju kolegicu i još jednog učenika. Nakon što joj je ostao ožiljak u obliku slova 'U', narugao joj se da je sada može hvaliti da je sada ustaša.

Otac djevojke, Adem Šalja, inače istaknuti član albanske manjine u Hrvatskoj, kaže da je u posljednje četiri godine upozoravao i na dosta opasnije stvari nego ovo što je sad bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ravnatelj nije htio zvati ni policiju ni novinare'

- U policiji ima zapisnik. Ravnatelj je to smatrao sve neozbiljnim i to mi je šok, udar. On u 10 sati nije obavijestio ni Hitnu ni policiju, nikoga, nego me zvao u 18 sati da dođem da je sve riješeno, samo da se upoznam s ocem, da si pružimo ruke, a ja nisam ni znao točno što se dogodilo. On mi je spominjao da ne želi policiju ni novinare, zbog toga da mu škole ne gubi ugled - rekao je otac žigosane djevojke. 

'Zvao me kao da je neko druženje'

- To već tri godine traje. Događale su se još teže stvari gdje sam morao dijete krvavo vozit na hitnu, nitko nije smio zvati hitnu. Na kraju on tvrdi da je on vozio, a ja sam vozio stariju kćer. Sad kad se desilo on je nas pozvao tamo kao na neko druženje, kao da je fešta i da on ima bombone za smirenje... Policija se ne smije zvat, novinari nikako... - 

- Šok mi je da pogotovo slovo 'U' da napravi užarenim predmetom mom ditetu - rekao je.

'Žig na mom djetetu, pa to je strašno'

- Ne mislim da je to usmjereno prema nacionalnim manjinama, ali on zna što znači slovo 'U'. Ali opet gledam žig na mom djetetu koja je nacionalna manjina, to je nešto strašno. Bez obzira što je moja mala, ali ja sam zadužen za zaštitim sve iz nacionalne manjine u Zadru - rekao je Šalja i dodao da je sve prijavio policiji, koja dalje istražuje. Rekao je da je kći odveo na Hitnu oko 18 sati, a nakon toga su počeli dobivati prijetnje. 

- Primali smo prijetnje, treba je ubiti i slične stvari, to smo prijavili policiji - rekao je.

U školi joj žigosao slovo 'U' na ruku: Sad se hvali da si ustaša
U školi joj žigosao slovo 'U' na ruku: Sad se hvali da si ustaša

Djevojka ima dvije opekline na ruci, dok je mladić opečen po vratu.

- Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne poduzima. Taj dečko je već i prije bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša - govori uzrujani otac.

Ravnatelj škole Jozo Dragić navodi da je okrivljeni učenik priznao da je vrućim upaljačem dotaknuo rame učenice kojoj je ostao ožiljak, te vrat drugog učenika. Također je naveo i da su se učenici ispričali jedno drugome te da je to bio plod dječje igre, no otac ozlijeđene djevojčice nam je to negirao i tvrdi da ravnatelj laže, a sve u cilju prikrivanja činjenica.

'Nije riječ o slovu U, to je samo dječja igra s vrućim upaljačem'
'Nije riječ o slovu U, to je samo dječja igra s vrućim upaljačem'

U priopćenju se navodi i da su učenici danas na redovitoj nastavi u školi te da djelatnici škole nisu primijetili nikakve probleme, no otac djevojčice tvrdi da ona dobiva prijetnje te da zbog toga nije otišla danas u školu.

- Napravili su nekakvu grupu na društvenim mrežama gdje joj prijete da će je objesiti i nazivaju je drukericom - kaže šokirani otac koji je kćer odveo u zadarsku bolnicu na pregled.

'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'
'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'

Za komentar smo pitali dječakovog starijeg brata (20):

- To je stvarno bila glupa igra i on je glup što je to napravio, ali stvarno inače nije takav, niti su ga roditelji tako odgojili. Vjerujte mi. Žao mi je djevojke i otac joj je ispravno postupio što je sve prijavio policiji, kazao nam je brat dječaka koji je ozlijedio učenicu.

Iz ravnateljstva zadarske bolnice su rekli da ne mogu komentirati slučaj maloljetne pacijentice zbog zaštite osobnih podataka i zaštite prava pacijenata.

- Djeca su djeca, ne znaju što to znači i ne treba dodatno dramatizirati. Nije dobro, nasilje ne treba tolerirati i time neka se bavi policija. Djecu treba učiti, ali i dalje su to djeca i vjerojatno taj učenik i ne zna što je napravio. Ovakve stvari se događaju u svakoj generaciji, treba djelovati, ali ne i raditi dramu, kazao nam je Vesel Lekaj, član Udruge Albanaca Zadarske županije i profesor albanskog jezika.

Kako neslužbeno doznajemo, učeniku će se izreći mjeru ukora pred isključenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS