Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tegljač sletio s trajekta i ostao visjeti na rubu vrata

None Foto: 24sata/ilustracija 6

Čuli su se glasni udarci, a zatim je nastala panika među putnicima koji su od straha vrištali. Kamion pun kiseline visio je na rubu vrata trajekta

U srijedu navečer na trajektu koji je isplovio iz škotske luke Stranraer nastala je panika jer je tegljač ispao kroz stražnja vrata plovila. Prvo su se čuli strašni udarci, a putnici su od straha, misleći kako se trajekt pokvario, počeli vrištati. Kako je tegljač pao tako se brod opasno zaljuljao, a kamion je skliznuo s trajekta dok je on plovio. Trajekt inače prevozi putnike na ruti od škotskog Stranraera do Belfasta u Irskoj. No zbog nesreće se brod morao vratiti u luku iz koje je isplovio. Tegljač je u svojim spremnicima prevozio sumpornu kiselinu koja nije bila opasna po ljude. Putnici i posada proveli su 24 sata na trajektu čekajući da ih spasilačke ekipe evakuiraju na sigurno. Ljudi su se smrzavali omotani samo u deke dok su ih vatrogasci spašavali jednog po jednog, a spašavanje je otežavao jak vjetar koji je puhao cijelu noć.
- Odahnuo sam čim sam stupio nogom na obalu. Bilo je strašno proživljavati sve to - rekao je jedan od putnika na trajektu, 46-godišnji Howard Beard. Tegljač su pomoću dizalica maknuli sa plovila, a trajekt su prevezli na remont. Policija istražuje kako je kamion skliznuo s trajekta.

Komentari (1)
  • havala bogu da se nikom nista nije dogodilo.

    30. 1. 2009,   15:32