Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tek ih trebaju analizirati: Našli crnu kutiju iz srušenog aviona

None Foto: ANTARA FOTO 4

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Vlasti isključuju mogućnost pronalaska preživjelih. U avionu je bilo 189 ljudi

Pronađena je jedna od dvije crne kutije iz aviona indonezijske zrakoplovne kompanije Lion Air koji je pao u more u ponedjeljak sa 189 ljudi, objavio je u četvrtak šef Nacionalnog odbora za sigurnost prometa. 

- Pronašli smo jednu od crnih kutija - izjavio je Soerjanto Tjahjono pojasnivši kako se još ne zna radi li se o kutiji koja bilježi parametre leta ili onoj koja bilježi zvukove u pilotskoj kabini.

Personnel from National Transportation Safety Board examine debris from Lion Air flight JT610 at Tanjung Priok port in Jakarta | Autor: BEAWIHARTA Foto: BEAWIHARTA

Indonezijska vojska objavila je u srijedu kako je možda locirala olupinu aviona. U pronalaženju dviju crnih kutija letjelice angažirano je tisuću osoba, među kojima više desetaka ronioca, kao i helikopteri i brodovi. 

Social media image of divers preparing to set out for a search, days after Indonesia's Lion Air flight JT610 crashed into the sea 'NE NADAMO SE PREŽIVJELIMA' Na dubini od 40 metara: Vojska je uspjela naći olupinu aviona?

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Neposredno prije posada je zatražila od kontrole leta dopuštenje da se vrati u Džakartu, polazišnu točku. 

A woman, whose family was on the crashed Lion Air flight JT610, holds her daughter at Bhayangkara R. Said Sukanto hospital in Jakarta | Autor: WILLY KURNIAWAN Foto: WILLY KURNIAWAN

Vlasti su isključile mogućnost pronalaska preživjelih. 

Komentari (5)
  • A pazi samo mulca kako se u pozadini smije.

    1. 11. 2018,   08:39
  • A onom upalo nesto smjesno

    1. 11. 2018,   09:19
  • Ovaj iza ko da je dobio na lottu

    1. 11. 2018,   11:26