Obavijesti

News

Komentari 31

Svjedok: 'Popio sam dosta toga pa se ne sjećam svih detalja...'

Svjedok: 'Popio sam dosta toga pa se ne sjećam svih detalja...'
1

O svinjokolji u Poganoj Vlaki, kod Bandićeve sestre, svjedočio je Ratomir Jureković, a tužiteljica je prigovorila na njegov iskaz koji je u suprotnosti s izjavama drugih svjedoka i dokazima

VIDEO

Na nastavku suđenja Milanu Bandiću i drugima u aferi svjedoče Ratomir Jureković, Josip Katić i Marija Caharija. Dijana Muhović nije došla.

O svinjokolji u Poganoj Vlaki, kod Bandićeve sestre, prvi svjedoči Ratomir Jureković, koji je od 15. siječnja 2013. zaposlen u Uredu Grada Zagreba za poljoprivredu na mjestu višeg savjetnika pročelnika. Na svinjokolju je išao zajedno s Josipom Katićem, Veljkom Horvatom i Zdravkom Krajinom.

Naime, Uskok Bandića tereti i da je od 5. studenog 2013. do 24. prosinca 2013. od suoptuženog Mire Lace zatražio da službeni auto sa službenim vozačem stavi na raspolaganje Jurekoviću, Katiću i Horvatu.

- Taj tjedan sam bio na slobodnim danima jer sam imao državni ispit. Kad mi je Krajina rekao da ide u Hercegovinu na svinjokolju odlučio sam i ja s njim. Došli smo u Poganu Vlaku, a ja sam skočio u Mostar na okrugli stol o međugraničnoj suradnji - rekao je Jureković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No na ispitivanju u Uskoku 25. studenoga 2014. nije spominjao put u Mostar. Štoviše rekao je kako je mislio da idu na svinjokolju u Dalmaciju.

- Tek kada smo kod Imotskoga prešli granicu shvatio sam da idemo negdje drugdje. Svinje su već bile zaklane, a radili smo do dugo u noć pa smo odlučili prespavati - rekao je. Jureković je rekao da je navečer u Poganu Vlaku došao i Milan Bandić i vjerojatno je znao da će Jureković biti dolje.

Jureković je, a da odvjetnica Jadranka Sloković, nije do kraja ni postavila pitanje počeo odgovararati, na što ga je sutkinja prekinula i upozorila da pričeka da se pitanje barem postavi.

Rekao je da je u Uskoku govorio i o svinjokolji u Glini i o tovu svinja za Matu Brzicu.

U Uskoku je bio još jednom, u svojstvu okrivljenika, a tada je govorio o organizaciji adventa jer se protiv njega vodi kazneni postupak.

- Osim svinjokolje u Poganoj Vlaki niti na jednu drugu nisam išao službenim vozilom Grada Zagreba - rekao je Jureković. Za put u Mostar nije tražio dnevnice jer je bio na slobodnim danima.

Tužiteljica je stavila primjedbu na istinitost iskaza svjedoka jer je u suprotnosti s iskazima drugih svjedoka, dokazima i rezultatima posebnih dokaznih radnji.

Ugostitelj Josip Katić također je bio na svinjokolji u Poganoj Vlaki u prosincu 2013. godine.

- Odlučio sam ići na taj put jer sam mislio da ćemo se dobro zabaviti. Gdje točno idemo saznao sam tijekom puta. Kad smo došli tamo meso je već bilo spremno. Ja i Veljko smo počeli raditi, a Jureković i Krajina su negdje otišli. Onda sam otišao potražiti jednog svog kolegu. Vratio sam se nakon dva sata i radio do navečer.

Prespavali smo, a ujutro su mi rekli da smo bili u kući sestre Milana Bandića. Veljko Horvat, koji je mesar, bio je glavni, a mi smo mu pomagali kod izrade kobasica i topljenja čvaraka. Bili smo malo opušteni, popio sam dosta toga pa se ne sjećam svih detalja - rekao je Katić koji je u Uskoku rekao da su Jureković i Krajina odmah počeli s obradom mesa.

U Hercegovinu smo išli Touaregom za koji sam pretpostavljao da je u vlasništvu Grada Zagreba, a u Zagreb smo se vratili VW kombijem - rekao je Katić.

- Bandić je došao navečer no ne sjećam se da je bilo što komentirao kad nas je zatekao tamo - rekao je. Tužiteljica je prigovorila i istinitosti iskaza ovog svjedoka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...