Obavijesti

Promo sadržaj

Tele2 D(R)ONacija: Vatrogasnim društvima održana edukacija

Tele2 D(R)ONacija: Vatrogasnim društvima održana edukacija
3

Jedna od temeljnih vrijednosti Tele2 je raditi otvoreno i odgovorno pa je društveno odgovorno poslovanje sastavni dio poslovne strategije. Drugu godinu zaredom, umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, Tele2 je donirao dronove vatrogasnim društvima te za njih održao edukaciju

Predstavnicima Javnih vatrogasnih postrojbi Ploče i Zagreb te Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Orebić, Vukovar i Đakovo održana je stručna edukacija o upravljanju dronovima marke Yuneec H520. 

Kroz teorijski i praktični dio vatrogasci su se upoznali s funkcionalnostima i prednostima ove bespilotne letjelice koja će im pomoći u prevenciji požara tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci.

Dron će nam svakako pomoći u svakodnevnom poslu, u pretraživanju prostora, kontroli nadzora požarišta, a tu je i Dunav gdje su akcije potrage i spašavanja česte. On je na svom najširem dijelu širok čak 800 metara, na samoj je granici s Republikom Srbijom, teren je nepregledan i nedostupan pa će nam ovakav jedan uređaj svakako pomoći i olakšati posao“, poručio je Stjepan Draganić, zapovjednik DVD-a Vukovar.

Zahvalni su i članovi DVD-a Orebić čiji je predsjednik Kristijan Kapiteli rekao kako će im dron pomoći prilikom preleta požarišta i u trenucima kada je požar već stavljen pod nadzor. 

Iznimno će biti koristan i za obilazak požarišta i čuvanje rubnih dijelova požara. Osim što će podići razinu sigurnosti, olakšat će nam posao  pa ćemo ga, osim u slučajevima požara, koristiti i prilikom potrage za nestalim osobama i na kopnu i na moru. Bez ovakve edukacije ne bi bilo smisla uzeti dron u svoje ruke pa tako još jednom zahvaljujemo Tele2 na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji. Bit ćemo bogatiji za još jedan segment naših intervencija i brže ćemo djelovati.“

Tele2 je iznimno ponosan na projekt D(R)ONacija, kroz koji je u protekle dvije godine donirano 10 dronova za 10 vatrogasnih društava diljem Hrvatske.

Već drugu godinu za redom financijska sredstva koja bi inače bila utrošena na kupnju božićnih poklona poslovnim partnerima Tele2 usmjerava na kupnju bespilotnih letjelica – dronova za vatrogasna društva. U prosincu 2018. godine smo započeli ovu lijepu priču s pet vatrogasnih društava iz različitih područja Hrvatske; iz Vukovara, Đakova, Ploča, Orebića i Zagreba. Kako je i inače naša praksa društveno odgovornog poslovanja takva da uvijek nastojimo napraviti iskorak, nakon što smo im donirali dronove i ove godine osigurali smo edukaciju za predstavnike tih vatrogasnih društava. Budući da su ljetni mjeseci vrlo blizu, vjerujemo kako je upravo sada pravi trenutak za primopredaju dronova i edukaciju vatrogasaca. Svjesni smo koliko priroda ponekad može biti nemilosrdna i koliko je teška borba vatrogasaca s vatrenom stihijom, stoga im kroz donaciju dronova želimo olakšati posao i u konačnici pomoći u prevenciji požara u Hrvatskoj“, izjavila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive