Obavijesti

News

Komentari 45

Tepeš i Ćorić: Iz HSP AS otišlo tek 50-ak, a ne 1300 članova

Tepeš i Ćorić: Iz HSP AS otišlo tek 50-ak, a ne 1300 članova
1

Imamo potvrdu da je 31 osoba pristala izaći iz stranke, s tim da imamo naznake da će se velika većina njih i vratiti. Dakle, to je bio njihov veliki pucanj u prazno, rekao je Ćorić

VIDEO

Hrvatsku stranku prava Ante Starčevića u Zadarskoj županiji nije napustilo 1300 članova, nego tek pedesetak, ustvrdili su u četvrtak u Zadru predsjednik te stranke Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić.

Prošli je tjedan na konferenciji za novinare u Zadru bivši predsjednik zadarskih pravaša Rudolf Dvorski rekao da je stranku napustilo 1300 članova iz  županije zbog nezadovoljstva radom središnjice, "koja je zanemarila svoj program i postala glasnogovornik drugih".

Ćorić je danas ponovio kako "nikada neće pristati na vođenje stranke na razini ucjene i političke trgovine", a upravo se bivše zadarsko vodstvo tako ponašalo. "Otišlo je 50-ak što članova, što dužnosnika. Otišla su dva gradska vijećnika, dva županijska, dožupan i dogradonačelnik. Prema našim spoznajama, a imamo sve dokumentirano, oni su komunicirali u cijeloj Zadarskoj županiji sa 181 osobom.  Imamo potvrdu da je 31 osoba pristala izaći iz stranke, s tim da imamo naznake da će se velika većina njih i vratiti. Dakle, to je bio njihov veliki pucanj u prazno", rekao je Ćorić i pozvao "sve zavedene ovčice" da se vrate, ali ne i kolovođe ustanka.
 Tepeš i Ćorić predstavili su novo zadarsko vodstvo i nekoliko starih članova, povratnika koji su godinu i pol dana izbivali iz stranke. Za novoga županijskog koordinatora izabran je Dalibor Barišić iz podružnice Pakoštana, a novi gradski koordinator je Mate Lukić, dosadašnji čelnik Hrvatske konzervativne stranke u Zadru.
 Na novinarsko pitanje o koaliciji s HDZ-om Tepeš je odgovorio da vode razgovore s prijateljima, a nakon izbora u HDZ-u u nedjelju će se sve i konkretizirati, na što je Ćorić u šali dodao: "Do sada me nije ostavila nijedna cura, pa neće ni HDZ". 

 Trzavice između SDP-a i HNS-a nisu željeli komentirati, a o povratku Stipe Mesića u politiku rekli su kako će oni "na listama imati nova, mlada imena, a vađenje političara iz 'naftalina' govori sve".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a