Obavijesti

News

Komentari 32

Teška odluka: Majka će morati odabrati koju će kćer žrtvovati

Teška odluka: Majka će morati odabrati koju će kćer žrtvovati
3

Za razliku od sijamskih blizanki Ane i Tati (7) Dogaru iz Chicaga, koje imaju šanse za odvojeni život, slučaj tek rođenih sijamskih blizanki iz Vijetnama je puno teži...

VIDEO

Tek rođene vijetnamske sijamske blizanke dijele tijelo s dvije noge i dvije ruke, ali imaju dva srca, dva probavna trakta i dvije kralježnice. Jedna ruka im je kraća i ima šest prstiju. Došle su na svijet carskim rezom prošle srijede. 

Majka (35) će vjerojatno morati žrtvovati slabije dijete kako bi spasila drugo. 

Još u maternici se razvijalo samo jedno tijelo što znači da ne mogu obje preživjeti razdvajanje. Majci su na pregledu rekli kako nosi blizance te da je sve u redu. Dr. Dao Trung Hieu mora pregledati organe djevojčica kako bi ustanovio koja ima veće šanse za preživljavanje. Desna sestra je u gorem stanju, piše The Sun.

- Postoji mogućnost da će sestre moći živjeti zajedno, možda će morati žrtvovati jednu, a možda će i obje umrijeti - rekao je dr. Dao Trung Hieu. Dicephalic parapagus vrlo je rijedak poremećaj i događa se kad se stanice oplođene jajne stanice ne dijele. 

Slučaj iz 2007. godine

Lisa Chamberlain iz Portsmoutha rodila je u srpnju 2007. sijamske blizance koji su, također, dijelili tijelo. Jedan se rodio mrtav, a drugi je živio 32 minute. Umro je na majčinim rukama. 

Otac je napustio majku u šestom mjesecu trudnoće. 

Ima nade za sijamske blizanke, ali još je rano za razdvajanje

Sijamske blizanke Tatiana i Anastasia Dogaru iz Chicaga, koje se nikada nisu pogledale u oči, imaju šansu da će jednoga dana živjeti razdvojeno. Liječnici su pokušali odvojiti sestre, spojene glavama, prije četiri godine. Međutim, desetosatna operacija nije uspjela. Sada im se tek krvni tlak stabilizirao, piše The Sun. Misterij je bio što je Anin tlak bio vrlo nizak, a Tatin vrlo visok. 

Medicinski tim iz Chicaga razmatra nove mogućnosti za čudo. Obitelj se nada kako će s vremenom doći do novih otkrića u medicini. Međutim, znaju kako ne smiju predugo čekati jer će se blizanke još više stopiti. S obzirom da većina sijamskih blizanaca ne živi više od 11 godina, obitelj je pred teškom odlukom. Riskirati s operacijom ili nadati se da će poživjeti dovoljno dugo do 'sigurne' operacije. Majka Claudia (35), medicinska sestra ipak želi čekati.

- Sanjam o danu kada će moje kćeri živjeti odvojenim životima. Međutim, to možemo napraviti tek ako im liječnici daju razumnu šansu za preživljavanje - rekla je. 

Sijamski blizanci iz Egipta

Dok je trudna ležala u bolnici, liječnici su uspješno razdvojili sijamske blizance  iz Egipta spojene glavama. Operacija je trajala 34 sata, a izveli su je liječnici iz Dječje bolnice u Dallasu. Kao ni Ana i Tati, nisu dijelili mozak, ali su operaciju komplicirale zajedničke krvne žile. 

Iako su spojene i prisiljene raditi iste stvari, sasvim su različite. Anina omiljena boja je ružičasta, a Tatina plava. Ne vole se odijevati isto za razliku od većine blizanaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa