Obavijesti

News

Komentari 54

Teško bolesna djevojka iz svog stana nije izašla još od 2014.

Teško bolesna djevojka iz svog stana nije izašla još od 2014.
6

Anita Herceg (28) iznenada se srušila prije dvije godine. Od tada je nepokretna. Ivka Novljaković (56) odlučila je pokrenuti akciju prikupljanja donacija za ugradnju dizala u zgradi

VIDEO

Ivka Novljaković (56), medicinska sestra iz Zagreba, odlučila je nakon pročitanog teksta u 24sata o teško bolesnoj djevojci Aniti Herceg (28) iz Slavonskog Broda pokrenuti akciju prikupljanja donacija za ugradnju dizala u zgradi gdje žive Anita, njezina majka Verica i brat Mirko.

- Dirnula me je priča o Aniti i stoga mislim da je ova inicijativa vrijedna truda. Vjerujem da ima još dobrih ljudi velikog srca i ja ću ih osobno tražiti u Zagrebu gdje živim, među svojom rodbinom i prijateljima. Kao medicinska sestra znam razne ljude i upoznat ću ih o pokretanju akcije – rekla je Ivka Novljaković. Anita se 26. prosinca 2014. godine iznenada srušila za obiteljskim ručkom. Od tada je potpuno nepokretna. Prije toga bila je zdrava i još se ne zna zašto se razboljela. Za donacije za ugradnju litfa otvoren je namjenski račun u Reiffeisen banci. Majka djevojke, Verica Herceg, nije mogla sakriti suze na spomen te inicijative.

– Dizalo bi Aniti i meni mnogo značilo. Nas smo dvije u kući mjesecima. Anita je zadnji put sunce vidjela 26. prosinca 2014. godine. Nemam riječi kako bih se zahvalila gospođi Novljaković, kao i svima koji će sudjelovati u ovoj akciji, ali ne zaboravljam ni sve koji su nam dosad pomogli. Ljudi, od srca vam hvala – rekla je kroz plač Verica Herceg.

Od teško bolesne kćeri ne odvaja se ni trenutka. Ona je Aniti sve. Unatoč maloj obiteljskoj mirovini, naslijeđenoj od supruga, branitelja koji je poginuo, nastoji kćeri pružiti najbolje što može. Nikad ne gubi nadu da se njezina kći neće oporaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Osobno vidim promjene. Srce me boli kad dođe ekipa iz Doma zdravlja da moju Anitu odvezu u bolnicu radi pregleda ili vađenja katetera. Moraju je položiti u vreću i tako odnijeti s drugog kata – rekla nam je Verica.     

Mama Verica njeguje Anitu

Kad se srušila prije dvije godine, Anita je bila bez pulsa što je ostavilo teške posljedice za nju. Njeguje je majka Verica. (54).

Humanitarna akcija

Uplate se primaju na Ivka Novljaković IBAN: 9024840083235738988 kod Reiffeisen Bank, s naznakom donacija za ugradnju dizala za Anitu Herceg. Ivka Novljaković iz Zagreba pokrenula je humanitarnu akciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.