Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Teško bolesna djevojka iz svog stana nije izašla još od 2014.

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL 6

Anita Herceg (28) iznenada se srušila prije dvije godine. Od tada je nepokretna. Ivka Novljaković (56) odlučila je pokrenuti akciju prikupljanja donacija za ugradnju dizala u zgradi

Ivka Novljaković (56), medicinska sestra iz Zagreba, odlučila je nakon pročitanog teksta u 24sata o teško bolesnoj djevojci Aniti Herceg (28) iz Slavonskog Broda pokrenuti akciju prikupljanja donacija za ugradnju dizala u zgradi gdje žive Anita, njezina majka Verica i brat Mirko.

- Dirnula me je priča o Aniti i stoga mislim da je ova inicijativa vrijedna truda. Vjerujem da ima još dobrih ljudi velikog srca i ja ću ih osobno tražiti u Zagrebu gdje živim, među svojom rodbinom i prijateljima. Kao medicinska sestra znam razne ljude i upoznat ću ih o pokretanju akcije – rekla je Ivka Novljaković. Anita se 26. prosinca 2014. godine iznenada srušila za obiteljskim ručkom. Od tada je potpuno nepokretna. Prije toga bila je zdrava i još se ne zna zašto se razboljela. Za donacije za ugradnju litfa otvoren je namjenski račun u Reiffeisen banci. Majka djevojke, Verica Herceg, nije mogla sakriti suze na spomen te inicijative.

– Dizalo bi Aniti i meni mnogo značilo. Nas smo dvije u kući mjesecima. Anita je zadnji put sunce vidjela 26. prosinca 2014. godine. Nemam riječi kako bih se zahvalila gospođi Novljaković, kao i svima koji će sudjelovati u ovoj akciji, ali ne zaboravljam ni sve koji su nam dosad pomogli. Ljudi, od srca vam hvala – rekla je kroz plač Verica Herceg.

Od teško bolesne kćeri ne odvaja se ni trenutka. Ona je Aniti sve. Unatoč maloj obiteljskoj mirovini, naslijeđenoj od supruga, branitelja koji je poginuo, nastoji kćeri pružiti najbolje što može. Nikad ne gubi nadu da se njezina kći neće oporaviti.

– Osobno vidim promjene. Srce me boli kad dođe ekipa iz Doma zdravlja da moju Anitu odvezu u bolnicu radi pregleda ili vađenja katetera. Moraju je položiti u vreću i tako odnijeti s drugog kata – rekla nam je Verica.     

Mama Verica njeguje Anitu

Kad se srušila prije dvije godine, Anita je bila bez pulsa što je ostavilo teške posljedice za nju. Njeguje je majka Verica. (54).

Humanitarna akcija

Uplate se primaju na Ivka Novljaković IBAN: 9024840083235738988 kod Reiffeisen Bank, s naznakom donacija za ugradnju dizala za Anitu Herceg. Ivka Novljaković iz Zagreba pokrenula je humanitarnu akciju.

Komentari (54)
  • Cura je bila bez pulsa 20 minuta, mozak je nepovratno oštećen, zašto pišete da se ne zna od čega boluje?

    10. 5. 2016,   22:54
  • Kakvo jadno dizalo, to joj neće pomoći, ovoj djevojci treba kvalitetna medicinska obrada....

    10. 5. 2016,   22:45
  • Meni je još nevjerojatnije da se samo srušila i nitko ne zna od čega boluje već dvije godine a cura se doslovno pretvorila u biljku.

    10. 5. 2016,   22:13