Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Teško je ući u srca ljudi, ali ja sam im pričao, da ih zaokupim'

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 2

Roditelji curice iz Čitluka, koja je 13. siječnja preminula u Općoj bolnici u Zadru, htjeli su zahvaliti Ivi Buterinu (73) jer je nakon tragedije s njima proveo dva i pol sata

- Pitali su me mogu li im pomoći, da im treba sanitarna inspekcija i policija. Bio sam u šetnji i rekao sam da nema problema, ali sam ih upitao trebaju li policijsku postaju ili upravu. A njima su krenule suze. Ispričali su mi što se dogodilo. Uf, ne daj Bože nikome takve nesreće!  - rekao nam je to Ivo Buterin, Zadranin (73) kojega su u utorak tražili zadarski mediji jer je priskočio u pomoć ljudima u potrebi, a nisu mu stigli reći ni hvala.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Roditelji curice iz Čitluka koja je, nažalost, 13. siječnja preminula u Općoj bolnici u Zadru zato su potražili pomoć medija. Htjeli su mu zahvaliti jer je nakon tragedije proveo s njima dva i pol sata, pomažući im, slomljenima od gubitka djeteta, da obave potrebne birokratske stvari koje slijede. 

DRAMA NA AUTOCESTI A1 Curica (9) preminula od kozica: 'Moj anđeo je izgubio borbu...'

- Sinovci su me nazvali i rekli mi da se javim na Radio Zadar, da me traže. To sam i učinio, a novinari su javili roditeljima u Bosnu i Hercegovinu. Otac me nazvao za manje od 20 minuta.  Rekao mi je da su bili toliko u tuzi, što sam i sam vidio, da se nisu snašli ni pitali tko sam i što sam, ali da su dobro vidjeli kakav sam. Zato su si dali zadatak, čim se onaj prvi šok od nesreće smirio, da me nađu da mi zahvale. Dogovorili smo se naći kad se malo oporave od boli koja ih je zadesila - kazao nam je Ivo Buterin. 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Roditelji su devetogodišnju kći Mariju Radišić dovezli u Zadar jer su nastupile komplikacije tijekom njezinog hitnog prijevoza za Zagreb. Liječila se Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru zbog iznimno teškog stanja sepse koju su prouzročile vodene kozice i bakterijska superinfekcija. Krenula je kolima hitne pomoći na liječenje u Zagreb, no stanje se putem zakompliciralo i prijevoz do najbliže, zadarske bolnice nije joj, nažalost, uspio spasiti život.

MOSTAR: PREMINULA OD KOZICA Roditelji umrle curice: Tražimo čovjeka koji nam je bio podrška

Umrla je, a roditelji koji su vlastitim automobilom vozili iza hitne pomoći, morali su sakupiti papirologiju za tužan čin prijevoza mrtvog tijela djeteta u  BiH. Tada su slučajno naletjeli na nesebičnog i dragog umirovljenika koji ih je vodio po uredima i tješio ih da ne klonu duhom.

-  Teško je ući u srce i dušu ljudi, ali njima se odmah na licu vidjelo da nešto nije u redu. Zato sam nastojao naći teme koje će ih bar malo relaksirati, da ne budu u svojim mislima. Dok bi suprug bio u nekom od ureda, ja sam razgovarao ispred sa suprugom i obrnuto. Pričao sam im o dva sina koja imam u Zagrebu i supruzi koja je u tom trenutku isto bila u Zagrebu. Pazio sam da vodimo dijalog, da su im misli zaokupljene.  Oni su meni kazali da imaju još dvoje djece, a ja njima da sam od Uskrsa do Svih Svetih u masliniku u Paljuvu kraj Novigrada. Zato su me tako dobro i opisali, tražeći me preko radija, jedino što su Novigrad zamijenili Novaljom, ali su me svejedno našli  - kazuje nam dobrohotni Zadranin. 

BOLNICA O SMRTI CURICE: Mariju smo poslali u Zagreb jer je ta bolnica najbolja u regiji

Valentina Radišić, majka nesretno preminule djevojčice opisala ga je kao gospodina  prosječne visine oko 180 cm, srednje građe, vitalnog, u svakodnevnim šetnjama Starog grada u Zadru. Ima suprugu i dvoje djece koji žive u Zagrebu. Gospodin je spominjao da pola godine bude u Novalji da tamo ima kuću. Zadrani su ga brzo prepoznali. 

- Eto, pomogao sam im koliko sam mogao i dao im do znanja da sam raspoložen pomoći i više, ako im treba prijevoz ili smještaj, ali oni u svojoj tuzi i skromnosti to nisu htjeli - dodaje Buterin.

Obitelj se javila i Radio Zadru:

"Hvala Vam puno ... upravo smo razgovarali s gospodinom Ivom ... Ne možete niti zamisliti koliko ste nam pomogli ... plačemo i dragom Bogu zahvaljujemo ... to je naš anđeo ... sve naj najbolje je u tom čovjeku."

Tema: Hrvatska

Komentari (43)
  • Ponekad u životu ti više znači topla riječ...rame za plakanje nego sve bogatstvo ovog svijeta....tko to nije doživio uistinu će teško shvatiti...Ovim putem i ja zahvaljujem mojim anđelima koji su bili uz mene kad mi je bilo najteže ..... Hvala vam što vas imam.....

    29. 1. 2019,   20:17
  • Ljudi: citajte, gledajte, ucite - to je ČOVJEK! ❤

    29. 1. 2019,   20:16
  • Šjor Ivo , naklon do zemlje

    29. 1. 2019,   20:15