Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Teze o mojoj suradnji s Udbom su netočne i manipulativne...'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Zbog tzv. verbalnog delikta suđeno mi je u montiranom procesu koji je započeo djelovanjem agenta provokatora 1981. godine, nakon čega sam služio zatvorsku kaznu, kaže Šeks...

Vladimir Šeks izjavio je da su teze o njegovoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti netočne, tendenciozne i manipulativne te ocijenio da se njihovim plasiranjem u suradnji s određenim medijima nastoji poništiti razlika između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe, priopćeno je u ponedjeljak iz HDZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Teze o mojoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti (SDS) su netočne, tendenciozne i manipulativne.

Nakon što sam 1971. pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog otvaranja pošte, kroz dva desetljeća bio sam pod kontinuiranim nadzorom i obradom SDS-a, što je uključivalo prisluškivanje telefona, nadzor pošte i uhođenje. 

Pažljivo iščitavanje cjelovitih dokumenata koji bilježe kontakte koje sam 1974. imao sa službenicima SDS-a pokazuje da sam i u slučaju Zlatka Bagarića osujetio jednu od brojnih klopki koje su mi namještali pripadnici jugoslavenske tajne službe.

Zbog tzv. verbalnog delikta suđeno mi je u montiranom procesu koji je započeo djelovanjem agenta provokatora 1981. godine, nakon čega sam služio zatvorsku kaznu u KPD Stara Gradiška i zabranjeno mi je bavljenje odvjetništvom. 

Stoga ocjenjujem da se radi o još jednoj manipulaciji, u suradnji s određenim medijima, koja nastoji poništiti razlike između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe," stoji u izjavi pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa.

Jutarnji list je objavio da je jugoslavenska tajna služba imala na "operativnoj vezi" Vladimira Šeksa te, iz dosjea Zlatka Bagarića, transkript zabilješke Šeksova razgovora s SDS-om.

Komentari (100)
  • Udbaš i još k tome i lažov. Gdje ćeš gore kombinacije. Jednom Sova, uvijek Sova.

    27. 11. 2017,   18:04
  • I ovaj ima aureolu iznad glave. Adezejovac.:)))

    27. 11. 2017,   17:54
  • Svi lažu samo on govori istinu ma moš mislit

    27. 11. 2017,   18:22