Obavijesti

News

Komentari 365

'Sanader mi je dao 50.000 kn, nisam uzeo novac od Barišića'

'Sanader mi je dao 50.000 kn, nisam uzeo novac od Barišića'
4

Thompson je uglavnom ostao kod svog iskaza iz travnja 2013. Rekao je da Barišića nije poznavao i da nije uzeo novac od njega. Rekao je i da 2007. nije nastupao niti za jednu stranku

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zagrebu u utorak je nastavljeno suđenje u slučaju Fimi Media. Marko Perković Thompson koji je jedan od tri svjedoka koji će u utorak svjedočiti je došao na sud. 

Došao je sam odnosno nije ga trebala dovesti policija. Thompson, podsjetimo, na zadnje ročište nije bio došao i nije se ispričao iako je poziv uredno zaprimljen. Sutkinja je onda odlučila da ga na sljedeće ročište dovede policija. 

Thompson i Sanader srdačno su se pozdravili u utorak sudnici, kratko su i popričali. Thompson je Sanadera pitao kako je, kako mu je zdravlje, na što mu je Sanader odgovorio: "Dobro je."

Sanader je Thompsona pitao je li došao sam na ročište ili ga je dovela policija. Thompson je odgovorio:

- Ma sam...

Thompson je uglavnom ostao kod svog iskaza iz travnja 2013. 

- Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li ga vidio kada sam u Carini dijelio svoje CD-ove i autograme. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu - rekao je Thompson na početku svjedočenja. Na pitanje sutkinje Irene Kvaternik o kupovini stana rekao je da je svojim sredstvima i dijelom kredita kupio zemljište s partnerima. 
- Ono je postalo centar interesa porezne. Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam poveću svotu platiti - rekao je Thompson.

Thompson je rekao i da tijekom izborne kampanje 2007. nije pjevao niti za jednu stranku. 

- O angažmanu sam razgovarao sa Sanaderom. Pitao me bih li podržao koaliciju HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a - rekao je Thompson.

- Rekao sam zašto ne? Tada nije bilo riječi o naknadi za eventualne nastupe. Sanader me pitao: "Mogu li ja za tebe što napraviti?" - rekao je Thompson. Thompson mu je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama. Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. 

- Laže. Ovaj iskaz je toliko lažan da je istina samo to da je fizički bio u Carini. Dolazio je više puta, a nitko nije mogao dolaziti u Carinu bez mog znanja. U mom uredu je bio više puta - rekao je drugooptuženi Mladen Barišić. 

Slučaj Fimi media

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i HDZ, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 365
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)