Obavijesti

News

Komentari 502

'Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan'

'Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan'
3

Tihomir Lončar (24) iz Glavine Donje ušao je velikom brzinom u južnu cijev tunela Sv. Ilija kod Zagvozda. Kišilo je, pa je cesta na ulazu u tunel bila vlažna i skliska

VIDEO

Zbog neprilagođene brzine u blagom lijevom zavoju proklizao mu je stražnji kraj BMW-a, izgubio je nadzor nad autom i udario u Citroën koji mu je u suprotnom traku dolazio ususret. Trenutak sudara u nedjelju u 18.11 sati zabilježile su kamere. Šokantna snimka pojavila se na internetu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:04

U trenutku dodira dvaju vozila vidi se jak bljesak, a potom drugi automobil koji nailazi iza mladićeva BMW-a. To vozilo staje, iz njega izlazi vozač koji šokirano gleda prizor ispred sebe.

O silini udara najbolje svjedoči činjenica da je motor BMW-a odletio četrdesetak metara od ostatka olupine. Kako neslužbeno doznajemo, Hrvatske ceste zatražile su internu istragu zbog “curenja” snimke. Očevici, koji su se našli u četiri kilometra i dvjesto metara dugačkom tunelu u trenutku nesreće, svjedoče o užasnom prizoru. Automobili su bili potpuno smrskani, sve je bilo u dimu, a na cesti kraj BMW-a bila je lokva krvi. Na mjesto nesreće odmah su izišli vatrogasci i policija. Očevid je trajao do kasnih noćnih sati, a tunel je bio zatvoren za promet gotovo do 2 sata. Nesretnome mladiću iz Imotskog, unatoč naporima liječnika, nije bilo spasa.

Cijela Imotska krajina je u šoku i nevjerici zbog ove stravične prometne nesreće. U direktnom sudaru poginuo je Tihomir Lončar (24) iz Glavine Donje, koji je bio za upravljačem BMW-a serije 5. On je podlegao teškim ozljedama u KBC-u Split u 20.30 sati, dok se za život drugog vozača koji je upravljao Citroenom C liječnici još uvijek bore i nalazi se u teškom stanju. Ozljede opasne po život zadobio je mons. Ante Jozić, kojeg je papa Franjo imenovao 2. veljače naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem Bjelokosne Obale. Njegovo ređenje trebalo je biti 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu.

Mons. Jozić se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a s teškim ozljedama prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu je operiran, nakon čega su ga smjestili na intenzivnu, priključili na respirator (umjetna ventilacija) te ga očekuju daljnji operativni zahvati.

Zagvozd: Zbog prometne nesreće zatvoren tunel sv. Ilija

Iako je, prema riječima ravnatelja splitskog KBC-a Julija Meštrovića, njegovo stanje nakon operacije stabilizirano, on je i dalje kritično.

Iz Splitsko-makarske nadbiskupije potvrdili su da je u nesreći ozlijeđen mons. Jozić.

- Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje - priopćili su iz nadbiskupije. Kažu da će i dalje o svemu izvješćivati javnost.

Stravična snimka iz tunela Sv. Ilija: BMW izravno udario u C4
Stravična snimka iz tunela Sv. Ilija: BMW izravno udario u C4

O poginulome mladiću Imoćani imaju samo riječi hvale. Od malih nogu volio je automobile, a otac mu ima autolimarsku radionu.

- Bio je veseo i bezbrižan, ali je nadasve volio kad se nalazio za upravljačem automobila - pričaju njegovi prijatelji i poznanici u šoku ne vjerujući da je Tiho poginuo. Kako neslužbeno saznajemo, nesretni mladić nije vozio svoj automobil, nego je vozio BMW od prijatelja. Ne samo njegova obitelj, koja je izgubila sina i brata, nego i cijeli Imotski tuguje za nastradalim mladićem.

- Pamtit ćemo ga kao momka koji je volio život i živio ga punim plućima, ali i kao momka kojemu su automobili bili ljubav i strast - govore nam Imoćani. Sprovod će biti u utorak popodne na groblju Sv. Ante u Vinjanima Gornjim, pored sela odakle su podrijetlom.

Istragu nesreće preuzelo je općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Kažu da su zatražili izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće te odredili obdukciju mrtvog tijela vozača. Videosnimku nesreće iz tunela su pregledali te je predali makarskim policajcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 502
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca