Obavijesti

News

Komentari 12

Tijekom sanacije Marjana je posječeno 38 tisuća stabala

Tijekom sanacije Marjana je posječeno 38 tisuća stabala
1

Nešto više od 13 tisuća kubika ili 38 tisuća stabala posječeno je u Park-šumi Marjanu tijekom višemjesečne sanacije šume koju je napao potkornjak,rekao je novinarima gradonačelnik Andro Krstulović Opara

VIDEO

Gradonačelnik je rekao kako će ti podatci, ako već nisu, biti poslani i gradskim vijećnicima u sklopu odgovora na njihova pitanja. Dodao je kako ne može govoriti o tome jesu li posječena neoznačena stabla, ali pred svima odgovara za postupak.

- Prvi dan sam rekao da sam za sve što se događa na Marjanu spreman snositi odgovornost. Stožer je dobio svoje informacije, prihvatio je izvješća, službe odrađuju sve po prijavama što su trebale odraditi i vjerujem da će uskoro i završiti posao nakon čega će se utvrditi odgovornost - ne ovako paušalno iznositi ocjene. Dopustite da struka da točno ono što je i trebala dati, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Marjan nekad i sad: Snimke prikazuju drastične promjene
Marjan nekad i sad: Snimke prikazuju drastične promjene

Na upit novinara zašto na stranicama Grada nema ništa o sanaciji Marjana, gradonačelnik je odgovorio da će biti ako je dužnost to objaviti. Rekao je kako ne misli - ako je stožer dobio izvješće - da to treba dijeliti na drugim mjestima te je ponovio kako su neki gradski vijećnici tražili odgovore na pitanja koje će - ako ih već nisu dobili - dobiti tijekom dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinare je zanimao gradonačelnikov komentar na činjenicu da je Grad Dubrovnik ​zabranio da se sljedećih pet godina u gradskom središtu otvaraju restorani te hoće li Split odlučiti takvo što. Odgovorio je da se Dubrovnik sustavno i više od desetljeća bavi komunalnim redom, gospodarenjem javnim prostorom i svojom turističkom te ugostiteljskom ponudom.

- Naravno da kad se toliko godina sustavno i uredno baviš jednim poslom, da dolaziš do takvih inovativnih i evolutivnih rješenja. Mi smo se s problemom javnog prostora i ugostiteljskog buma u našem gradu počeli baviti tek prije dvije godine. Kada dođemo u situaciju kao Dubrovnik, bit ćemo svi sretni i zadovoljni. To je ideja koja se može provesti jer imaju savršeno dobru podlogu. Mi je nemamo, ali vjerujem da ćemo je imati uskoro, rekao je splitski gradonačelnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a