Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Tijekom vikenda ćemo izbaciti migrante bez dokumenata'

None Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

New York Times je izvijestio u četvrtak da bi policijske racije u potrazi za ilegalnim imigrantima trebale početi u nedjelju u desetak gradova zemlje i uključiti oko 2000 obitelji

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u petak da će tijekom vikenda biti provedena velika operacija izbacivanja migranata bez dokumenata iz zemlje. 

"Došli su ilegalno", rekao je novinarima u vrtu Bijele kuće i potvrdio da će policija zadužena za migracije "deportirati te imigrante u njihove zemlje".

Trump je 21. lipnja najavio taj val uhićenja i zatim ga je odgodio za dva tjedna kako bi dao vremena Kongresu da pokuša pronaći kompromis o mjerama sigurnosti na granici s Meksikom.

New York Times je izvijestio u četvrtak da bi policijske racije u potrazi za ilegalnim imigrantima trebale početi u nedjelju u desetak gradova zemlje i uključiti oko 2000 obitelji.

'BIT ĆEMO SPREMNI' Trump: 'Masovne deportacije migranata počinju vrlo skoro!'

Demokratska oporba je osudila tu operaciju, za koju drži da ugrožava ljude koji već dugo žive u Sjedinjenim Državama gdje su osnovali obitelji.

Prema New York Timesu ova akcija bi trebala biti usmjerena na migrante koji su nedavno ušli u Sjedinjene Države, a odluke o deportaciji dobili su u veljači. 

Nekoliko udruga je u četvrtak uložilo žalbu na sudu u New Yorku kako bi poništili naloge za iseljenje i tražili da uhićene ilegalne imigrante sasluša sudac za imigraciju prije određivanja njihove sudbine.

Trump će u ponedjeljak razgovarati o imigraciji s Jimmyjem Moralesom, predsjednikom Gvatemale, jednom od zemalja uz Salvador i Honduras iz kojih posljednjih godina stiže većina migranata.

 

Komentari (16)
  • Daj odmah objasni i babi kaj se pocela tresti i nasim klimavcima kaj je prate kak se to radi jer toga valjda nigdje nema da se pusti u EU par stotina tisuca ljudi koji nemaju nikakve dokumente to bi i teski idiot shvatio da nekaj nije u redu kad bas niko nema ni pasos ni osobnu

    12. 7. 2019,   17:57
  • Ova je dobra : "Tijekom vikenda ćemo izbaciti migrante bez dokumenata". A kada Republika Hrvatska isto to napravi s ILEGALCIMA, onda nas prozivaju ti isti ameri da smo nehumana nacija.

    12. 7. 2019,   18:05
  • Tako i treba dosta više bezakonja.....

    12. 7. 2019,   20:08