Obavijesti

News

Komentari 64

Tijela još leže na patologiji: Majku i kćer još nisu pokopali

Tijela još leže na patologiji: Majku i kćer još nisu pokopali
6

Sa Zavoda za sudsku medicinu Ivanka Radman će ovih dana preuzeti tijela kćeri Sanje Radman Košta i unuke Anđele (4), koje ondje leže od masakra u Španskom

VIDEO

Ivanka Radman, majka pokojne Sanje Košta (31), koju je zajedno s kćeri Anđelom (4) u stanu u Španskom 8. siječnja brutalno ubio suprug Željko (50), doputovala je iz Amerike kako bi pokopala kćer i unuku.

To su nam potvrdili mještani Nove Kapele, u kojoj obiteljsku kuću ima Sanjina baka Ankica Radman (85). Ona je također žrtva pomahnitalog Željka, koji ju je u naletu ludila teško ozlijedio nožem i čekićem. Kako su nam ispričali stanovnici Nove Kapele, Sanjina majka Ivanka u selo je došla u petak navečer 22. siječnja te je prespavala u kući u kojoj je Sanja odrasla. Prema riječima mještana, Ivanka je izvan sebe, šokirana je detaljima stravičnog ubojstva i gotovo ni s kim nije imala snage razgovarati. S njom je u Hrvatsku s Floride stigao i suprug, Sanjin očuh.

- Koliko smo shvatili iz priče šokirane i potresene Ivanke, ona je tek u ponedjeljak, 18. siječnja, saznala da joj je kći ubijena. Prije očito nitko nije mogao stupiti s njom u kontakt. Otkako je ušla u roditeljsku kuću, nije imala snage ni uzeti kćerinu fotografiju. Sa suprugom je za vikend bila u Bosni kako bi dogovorila detalje sprovoda. Pretpostavljamo da će Sanju pokopati u Svilaju jer joj je ondje pokopan djed i jedino tamo ima rodbine – rekli su susjedi iz Nove Kapele.

Ivanka je u ponedjeljak otputovala u Zagreb kako bi sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku napokon preuzela posmrtne ostatke kćeri i unuke te ih, nagađaju susjedi, prevezla u Bosnu. Boravak u Zagrebu pokušat će iskoristiti i da posjeti stan u Španskom u kojem su joj kći i unuka živjeli i u kojem su brutalno ubijene. Nada se da će je policija pustiti u stan kako bi iz njega uzela osobne dokumente ranjene Ankice Radman (85).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Želi pokupiti i još neke stvari te ih ostaviti za uspomenu. Pitanje je kako će sve to podnijeti. Nezamisliva je tuga u cijelom selu – opisuju nam mještani. Neki od njih, povjerili su nam, posjetili su i ranjenu sumještanku Ankicu Radman. Teško ozlijeđenu ženu koja je jedva preživjela masakr iz zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica prevezli su na odjel neurologije u novogradišku bolnicu. Baka je, tvrde, svjesna svega što se dogodilo, ali je jako uplašena i ni na trenutak ne želi ostati sama jer se jako boji.

- Izrazila je želju da ide na sprovod unuci i praunuci. Tijekom cijelog našeg posjeta nije prestajala plakati. Tresla se kao prut dok nam je prepričavala detalje horora koji je proživjela u stanu. Na glavi su joj još vidljivi ožiljci od noža i čekića – opisali su nam susjedi.

Ankica je desetak dana prije masakra, na Sanjin poziv, došla u Zagreb. Veselila se što će vidjeti unuku i praunuku. Tog kobnog dana i sama je svjedočila neviđenom masakru koji je potresao Hrvatsku. Rastrojeni Košta, voditelj Odsjeka u Logističkom operativnom središtu Zapovjedništva za potporu, prvo je nožem i čekićem napao Ankicu, a potom je deset puta izbo suprugu i kćer. Zatim je podmetnuo požar, nazvao svoju majku Sofiju i rekao što je učinio, a potom skočio sa zgrade. Preminuo je nešto kasnije u vozilu Hitne pomoći.

I zagrebački, ali i susjedi u Novoj Kapeli opisali su ga kao obiteljskog čovjeka koji je skrbio za svoju obitelj i prema njoj se zaštitnički ponašao. Na kćer nikad nije podignuo glas.

Uz nekolicinu mještana, pokopali su ga na mjesnom groblju u Đurđancima.

Na Zavodu leži i tijelo žene koja je umrla 2012. 

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, neslužbeno doznajemo, ne zna što će s 19 tijela koja tjednima, ali i godinama ondje leže u njihovim hladnjacima i škrinjama. Nekima se ne može utvrditi identitet, a po ostale obitelji jednostavno ne dolaze. Iako propisi nalažu da se pokojnici moraju pokopati u roku od 24 do 48 sati, u škrinjama Zavoda još leži tijelo žene koja je preminula 2012. godine! Neslužbeno smo također doznali da su hladnjaci Zavoda posljednji put bili prazni kad je u Hrvatsku prvi puta dolazio papa Ivan Pavao II. To su nam potvrdili i visoki državni dužnosnici toga doba jer su se vlasti plašile mogućih napada u kojima ne bi imali gdje odložiti tijela stradalih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti