Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo nestalog skipera (69) iz Rusije pronašli su kod Korčule

None Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dojavu su poslala dvojica Rusa koji su bili članovi posade jedrilice Anna-Maria I koja plovi pod panamskom zastavom. V.M. i A.T. su Središnjici za traganje javili da je treći član posade, Rus V.G. (69), pao u more

Nakon cjelonoćne potrage jutros su u Mljetskom kanalu pronašli tijelo skipera koji je nestao u ponedjeljak navečer.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć su oko 19.30 dobili dojavu o čovjeku u moru, u području Mljetskoga kanala. Odmah su obavijestili Lučku kapetaniju Dubrovnik te je pokrenuta koordinirana spasilačka, odnosno, akcija traganja prema mjestu dojave.

Dojavu su poslala dvojica Rusa koji su bili članovi posade jedrilice Anna-Maria I koja plovi pod panamskom zastavom. V.M. i A.T. su Središnjici za traganje javili da je treći član posade, Rus V.G. (69), pao u more. Njegovo tijelo jutros su i pronašli. 

Jedriličari su rekli da je skiper nestao sinoć dok su plovili na relaciji marina Frapa prema Krfu i to nakon što ih je uputio da odu u potpalublje. 

U koordiniranu akciju traganja MRCC Rijeka uključila je, uz službenike i plovila iz sastava LK Dubrovnik, odnosno, pripadajućih lučkih ispostava Korčula, Orebić i Trstenik jedno plovilo Obalne straže, jedno plovilo Pomorske policije Dubrovnik, jedan brod Plovputa te dvije privatne ribarice, dok je odmah nakon službene potvrde o nestanku skipera, putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana obavijest hitnosti (PAN-PAN), prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalim.

Komentari (1)