Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo nije izdržalo: Umro otac koji je pokušavao spasiti sina

None Foto: Manuel Angelini/Regional Express 2

Državljanin Srbije (40) je u četvrtak u Puli zbog velikih valova ušao u more kako bi izvukao sina (12), ali je sam nastradao. Umro je u bolnici. U petak se na plaži Saccorgiana utopio još jedan muškarac

Hrabri otac (40), državljanin Srbije, koji je u četvrtak na pulskoj plaži u Gortanovoj uvali ušao u valovito more kako bi spasio svog 12-godišnjeg sina, preminuo je u petak u Općoj bolnici Pula.

- Točno u 12.30 sati muškarac je na žalost preminuo. To je velika tragedija - kazala je ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, sve se zbilo u četvrtak oko 12.20 sati. Navodno je do nesreće došlo kad je dječak unatoč nepogodnim uvjetima za kupanje skočio u more, a potom je 40-godišnjak ušao u namjeri da ga izvuče na sigurno. Dječak je u nekoliko navrata navodno pokušao izaći iz mora, ali zbog velikih valova nije uspio. 

Alarmirani su vatrogasci, Lučka uprava, Hitna i Crveni križ koji je pozvao spasioca.  

- Čovjek je vikao help, help iz petnih žila dok se borio s valovima. Nadam se da će preživjeti - rekao nam je očevidac koji se slučajno našao na plaži. 

Oca i sina su izvukli iz mora. Prema riječima očevidaca više od pola sata djelatnici Hitne medicinske pomoći borili su se za život čovjeka. Nakon uspješne reanimacije, obojica su prebačena u pulsku bolnicu.  Dječakovo stanje je stabilno, ali za oca su posljedice bile kobne.

Još jedna smrt u Puli od utapanja: 'Bilo je jezivo'

Crne statistike nastavile su se i u petak kada se u Puli na plaži Saccorgiana utopio muškarac. Policija je dojavu zaprimila u 8.20 sati da je na plaži Saccorgiana jedna osoba preminula. Riječ je o ukrajinskom državljaninu koji je izgubio život od posljedica utapanja.

- Tijelo muškarca bilo je prekriveno,a ljudi su se i pored njega nastavili kupati. Bilo je jezivo - kazala je jedna Puljanka. 

Komentari (288)
  • Ovdje se radi o ljudskom zivotu, a ne o srbinu. Koj vam je vrag?

    30. 6. 2017,   15:57
  • Jednog dana sin ce reci da je imao oca heroja... Sucut obitelji.

    30. 6. 2017,   15:53
  • Tko se veseli tuđoj nesreći i i piše glupe komentare bez trunka osjećaja.....žalosno

    30. 6. 2017,   15:52